Kada kažemo “ovih dana” zapravo mislimo na period trajanja Nedelje mode u Njujorku, jednog od najznačajnijih modnih događaja koji svi sa nestrpljenjem iščekuju – dizajneri kako bi prikazali svoje nove kolekcije, modeli kako bi (mnogi od njih) najzad imali svoj debi, priznata imena u svetu mode kako bi iz prvih redova posmatrali revije, a onda na ulicama prošetali svoje dobitne kombinacije i mi, “obični smrtnici”, koji sve ovo sa uživanjem posmatramo iz udobnosti svojih domova.

Nakon što smo izdvojili neka od najboljih izdanja sa samih revija (naše apsolutne favorite), danas se bavimo street style izdanjima koje su kul devojke prošetale ulicama Njujorka.

Znamo da su patike već nekoliko sezona unazad na vrhu liste trendova koje vredi pratiti, a na događajima kao što je ovaj, uvek dobijemo novi podsetnik da je to – to. Tako, na ulicama Njujorka smo mogli da vidimo mnogo kul modela statement patika koje su “nosile” celokupan autfit, a trendseterke su ih uglavnom kombinovale sa lepršavim maksi haljinama ili suknjama i generalno kontrastnim ženstvenim komadima. Još jedan must su svakako i upadljive torbe, a kako odbijamo da raskinemo sa letom i svi smo u tom fazonu, torbe koje su bile najpopularnije bile su upravo one letnje – pletene i u jarkim bojama!

Jednostavno obožavamo moćne poruke na garderobi, naročito kada se te poruke nalaze na leđima pa svako ko nas prati ili ide iza nas može da vidi šta mu poručujemo. Prosto – kul je! “Better late than ugly” je poruka kao stvorena za sve one koji uvek kasne, ali za to imaju odgovarajući razlog. Plus – model ovog mantila je zaista savršen!

Maksi haljine i šljokice nikada i nikako ne mogu da budu suvišne u našim garderoberima. Još kada se nađu u istoj kombinaciji – nastaje jedno od boljih street style izdanja uočenih na ulicama Njujorka. Ukoliko si dovoljno smela da spajaš nespojivo, ne libi se da ovakav model haljine ukombinuješ sa aksesoarima u potpuno drugačijem stilu – nikad se ne zna kada ćeš postati “žrtva” modnih paparaca.

Comments