Lepo i kulturno kućno vaspitanje nam nalaže da svaku konfliktnu situaciju, ako se već nađemo u sličnoj, treba da rešimo mirnim putem, tako da obe strane budu delimično ili potpuno zadovoljne. Godinama živimo pod ovom definicijom i suštinski nemamo ništa protiv nje, ali kako godine prolaze sve više bivamo svesne da svojim kompromisima zapravo ograničavamo sebe i da smo na kraju mi te koje smo nezadovoljne i neispunjene. Stalno popuštamo cimerki i same sređujemo kuću, stalno idemo gde drugarica kaže jer je nama “svejedno”, stalno dopuštamo partneru da kroji pravila naše veze kao da se mi tu ne pitamo ništa. I sve ovo prihvatamo pod izgovorom “napraviću kompromis, ne mora da bude uvek po mom”, ali hej, uvek krećemo od sitnice, a znamo šta se dešava mnogo sitnica kasnije. Naš život postaje jedan veliki kompromis i to je OK u opravdanim situacijama, ali, da se ne lažemo, pa nije svaka situacija za kompromis! Prosto, nekad treba da bude po tvom. Jer se pitaš. I jer želiš da živiš svoj život onako kako želiš i kako ti prija.

Kada kažem kompromis, koji ti prvi padne na pamet? Lično, čini mi se da najviše kompromisa pravim tokom “onih dana”. Nekako mi je usađeno uverenje da ti dani jednostavno nisu “moji dani”, da nisam sva svoja, da mi nije ni do čega i eto tako, dok trepnem, ja sam već “potonula” ušuškana u utešno ćebence sa koficom sladoleda ispred sebe. Znam, pravi kliše, ali zar ne prolazi većina nas kroz iste emocionalne faze?!

Iskreno, kampanja #bezkompromisa me je naterala da shvatim da ja zaista propuštam mnogo toga tokom “onih dana”! Pravim kompromise koje zapravo ne bi trebalo da pravim, izbegavam ono što inače volim da radim jer se ne osećam dovoljno samouvereno i sigurno, a ne shvatam da mi je samo potrebna odgovarajuća zaštita i, naravno, novi mindset koji se uz prethodno navedeno zapravo lako kreira. 

always wannabe 1 1 O kompromisima iliti kada je OK da prestanemo da ih pravimo always wannabe 2 1 O kompromisima iliti kada je OK da prestanemo da ih pravimo

Eto, na primer, koliko god znala da je sasvim OK i čak poželjno baviti se fizičkom aktivnošću u toku trajanja menstruacije, ja sam redovno propuštala časove joge ili slobodan trenutak da izađem da trčim iako je moje telo prosto vapilo za nekim vidom kanalisanja stresa. Nemam drugo opravdanje za sebe osim toga da sam se plašila da ne dođe do neprijatnih situacija, čitaj, da me moj uložak ne izneveri. Pa ipak, uz Always Platinum uloške mogu da budem bezbrižna jer su neverovatno udobni, meki i prijatni i, što je najvažnije, nude nenadmašivu zaštitu u svakom trenutku! Jasno ti je da sam prestala da tražim izgovore i počela da uživam u omiljenim treninzima svakog dana u mesecu.

always wannabe 7 O kompromisima iliti kada je OK da prestanemo da ih pravimo always wannabe 8 O kompromisima iliti kada je OK da prestanemo da ih pravimo

Dejt? Tokom “onih dana”? Huh, pa kako da izađem na oči dečku koji mi se sviđa kada se jednostavno ne osećam dovoljno samouvereno i ženstveno? Znam, ovaj osećaj dolazi iznutra, ali kada imaš Always podršku spolja, makar možeš da se opustiš, uživaš, budeš srećna i 100% ti – ti!

always wannabe 5 O kompromisima iliti kada je OK da prestanemo da ih pravimo always wannabe 6 O kompromisima iliti kada je OK da prestanemo da ih pravimo

Ovo je sada već sasvim dovoljno kompromisa koje pravim tokom trajanja menstruacije, ali možda omiljeni mi je ipak ovaj aktuelni – planiranje putovanja. Apsolutno uvek sam izbegavala duži put tokom “onih dana”, štaviše, jednostavno sam gađala “bezbedne” datume u kalendaru jer, kao, šta znam, što je sigurno sigurno je. I eto ga, ponovo moje uverenje da ne mogu da radim šta želim samo zato što moram da vodim računa o još jednoj sitnici. Ali znaš kako, Always Platinum znači više mekoće i više zaštite, a samim tim i više bezbrižnih putovanja! Koji god da je dan u mesecu, ne nasedam, već pakujem kofer i ne razmišljam – znam da sam zaštićena i slobodna da se provodim najbolje što mogu – a to mnogo znači!

always wannabe 3 O kompromisima iliti kada je OK da prestanemo da ih pravimo always wannabe 4 O kompromisima iliti kada je OK da prestanemo da ih pravimo

Od danas, živim #bezkompromisa #kaodevojka! I iskreno se nadam da ću, kako sam prestala da ih pravim tokom “onih dana”, prestati da ih pravim i u drugim situacijama koje mi istinski znače. Manje mi devojke i ne zaslužujemo, zar ne?

Koji kompromis ti želiš da prestaneš da praviš? Piši nam u komentarima!

Fotografije: WANNABE MEDIA, Alek Živković

Ivana

Comments