Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Velika magija, taj boravak u sadašnjem trenutku. Deca znaju tu magiju, ali to se ne računa, jer ona to ne rade svesno i namerno, nego spontano. Prosto jesu i to je dovoljno. Mudraci znaju, a naučili su, pa veruju da svi mogu i treba da nauče tu prisutnost. Svi gurui, psiholozi, koučevi i duhovnici poručuju da treba svesno da boravimo u sadašnjosti, da otpustimo prošlost, da ne mislimo na budućnost. Budućnost je svaki naredni trenutak, koji proizilazi iz sadašnjeg, i kad ulažeš energiju i svest u sadašnjost, onda usmeravaš sebe ka željenoj budućnosti. Ukratko.

Ima tu i negovanja deteta u sebi, dok koračaš stazom mudrosti, ispunjenoj sadašnjim trenucima. Ali sve je to tako naporno. Sav taj rad na sebi. Samodisciplina, samoanaliza, samosvest, samoljubav, osvešćivanje, opraštanje, otpuštanje – rudarski je to posao. I zahteva snagu zrele mladosti, one oko tridesete. Ne ide pre – premalo je iskustva, previše arogancije, prosto nemaš dovoljno dobar alat za dubinski rad. Ego mora da izraste, da se osnaži, da se potvrdi i ostvari. Ako to ne uradi, onda te doživotno tiraniše i ne dozvoljava ti da ga makneš u stranu kad nije potreban i kad se baviš poslovima bića. Kad je ego lomljiv i nesiguran, onda stalno mora da bude glavni i da diže galamu i ne da ti da dosegneš unutrašnju tišinu, da samo budeš, da praktikuješ magiju sadašnjeg trenutka. Ukratko.

Dakle, kad kreneš ka četrdesetoj, u svoj svojoj snazi koja objedinjuje mladost, iskustvo, ostvarenost, ovozemaljske ambicije i težnju ka nečem višem, potrebu da otkriješ šta sve jesi, da bi to mogla i da budeš (kao što svi koji govore o samospoznaji poručuju da treba), imaš sav alat za rad na sebi. Ideš kod terapeuta, otvaraš čakre, praktikuješ jogu, spajaš telesnost i duhovnost, kapiraš stvari. Radiš na sebi predano, sa puno strasti i volje, jer si puna snage. Znaš šta hoćeš, a kad znaš šta hoćeš, onda to i možeš. Pomeraš planine. Širiš granice. Intuicija, percepcija, koncepti – sve pršti od otkrivanja smisla, razloga, motiva. Sve uvid do uvida. Ukratko.

Editors choice