Za mnoge je detaljno čišćenje lica ritual koji se podrazumeva, zbog nekog od horničnih problema kao što su rozacea, ekcem ili akne, i dnevna rutina je u mnogome prilagođena samom problemu. Međutim, ako je tvoja koža prilično “normalna”, koja je optimalna i obavezna nega koju svom licu treba da pružiš i da li zaista treba da trošiš veliku količinu novca na istu?

Za početak to što nemaš hroničan problem, ne znači da si izuzeta od pravila i da ne treba da imaš barem par kvalitetnih proizvoda za negu kože koji ti odgovaraju. Kvalitetan režim održavanja je deo osiguravanja da će tvoja koža biti zdrava i sjajna i eksperti su mahom složni u tome da su tri stuba efektivne rutine: čišćenje, eksfoliacija i zaštita.

Prvo: čišćenje. Duplo čišćenje ti može zvučati kao samoubistvo ali ako živiš u gradu, zagađenom punom smoga, kao što je svaki veći grad i stavljaš šminku, ovaj ritual je dnevna neophodnost. Skidanje šminke je samo početak i ako se tvoje čišćenje lica zaustavlja tu, ostavljaš neverovatan broj bakterija, prljavštine i ostataka šminke u svojim porama. Dobro sredstvo za skidanje šminke ne znači nužno i najskuplje i veoma pristupačne micelarne vode veoma dobro obavljaju posao čak i sa vodootpornom šminkom. Ipak, odatle se mora preći na drugo čišćenje. To može biti još jedna tura istog sredstva, ili pak neko drugo, kao recimo ulje, koje će ukloniti i poslednje tragove šminke i nečistoća. Naravno, i pre ove faze tvoje izgleda apsolutno čisto, ali veruj nam na reč, nije.

stil 410564 unsplash Obavezni koraci dnevne beauty rutine svake devojke
Comments