Da li zauzimate jednu od dve krajnje pozicije u životu – život vam je običan i liči na bezbroj sličnih priča iz života oko vas, spadate u mnoštvo običnog sveta koji živi osrednjim, dosadnim i normalnim životom. Ili ste zvezda svog života (i svoje zajednice) i stalno vam se dešavaju uzbudljive i neverovatne stvari. Ponekad, vi ste ta ista osoba, koja živi dosadnim i običnim životom i koja ume da se baci u vrtlog života i postigne neverovatno ubrzanje. Ponekad želite da izađete iz monotonije i da dosegnete zvezdani sjaj, a ponekad ste toliko umorni od intenziteta života, da vam dosada izgleda kao izgubljeni raj i samo želite da živite običnim i normalnim životom. 

Ali vi ne morate biti jedno ili drugo. Niko nije nigde nacrtao granicu, podigao bodljikavu žicu i pustio struju kroz nju. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mao.ge (@mao.ge)


Možete u okviru svog uobičajenog i ograničenog života pronaći dubinu u smisao – baš u gradu u kome živite celog života, okruženi ljudima koje oduvek poznajete, na ruti koju svakodnevno prelazite od kuće do posla, kupujući iste namirnice u istom marketu. A možete i pronaći stabilnost i uhvatiti ritam i ako stalno putujete po svetu, kampujete po plažama i doživljavate ljubavne avanture sa romantičnim strancima. 

Dozvoljeno vam je da spojite nespojivo. Da živite paradoks, jer život to i jeste u svoj svojoj bujnosti i raznolikosti. Možete da imate miran, normalan i prijatan život, u kome se ne dešavaju velike drame, ali u kome pronalazite uzbuđenje, aktivni ste i puni radosti. Ne morate biti avanturista koji leti na zmaju sa najviših planinskih vrhova, ili popularna osoba koja pohađa eksluzivne klubove i ima milione pratilaca na društvenim mrežama. 

Možete biti svoji i sponatni, a ipak odgovorni i organizovani. Možete biti uspešni i ambiciozni u svom poslu, a onda uzeti odmor i otići u uzbudljivu avanturu. Možete iskoračiti iz svakodnevice prosto tako što ćete provesti romantično i opušteno veče sa voljenom osobom, ili u krugu bliskih prijatelja. 

Comments