Njegova priča sa parfemima je počela pre mnogo godina. Naravno, sve je počelo dok je bio dete, jer mu je majka koristila legendarni YSL Paris i Guerlain Jardins de Bagatelle i celi stan je mirisao kada ih je stavljala na sebe. Hobi je prerastao u strast, a strast ga je dovela do toga da pokrene prvi hrvatski blog posvećen isključivo parfemskoj umetnosti – “BL’euOG”. Osim parfema, voleo je i modu, no u tome se nije pronašao, tako da je blog preorijentisao samo na tu temu. Završava Fakultet političkih nauka u Zagrebu, i osim parfema, time bi voleo da se bavi jednog dana. Politika i parfemi nisu jedine stvari u njegovom životu, voli i da piše, da čita, Šekspir (Shakespeare) mu je neiscrpna inspiracija, voleo bi da jednom ima njegova sabrana dela, verovatno zato što i on stavlja u životu ljubav na prvo mesto i iznad svega.

Ti u tri reči

Karakteran, emocionalan, iskren.

Dizajner

Tom Ford (Thomas Carlyle – Tom Ford).

Odevna kombinacija za sva vremena

Crno slim odijelo (Ford, YSL ili Dior) sa bijelom košuljom sa stanjenom kragnom, koja ima kopčanje ispod čvora kravate, s manžetama, kragna sakoa da je u svili, tanka crna kravata, te lakirane crne cipele i sat s kožnom narukvicom.

Patike ili cipele

Cipele, uvijek.

319338 405255226176163 379551796 n Od A do Š: Juraj Sotošek, hrvatski bloger

San mu je pokrenuti vlastitu parfemsku liniju

Torbe

Niti jedna, niti ih volim. Također, mislim da je to zaštitni znak ženske mode, ne muške. Jedino što bih volio imati je kvadratna kožna torba za spise, umjesto fascikla.

Nova crna je…

Mint.

Da moraš da kupuješ u samo jednoj prodavnici, to bi bila…

“Etro”.

Najukusniji slatkiš

Macaron i čokolada bilo koje vrste.

Gedžeti

Ne posjedujem niti jedan, prije sam volio to, ali više ne, sada samo koristim mobitel za sve potrebe. Patim za Apple MacBookom.

Najdivnije mesto na svetu

Kao nepopravljivi romantik, rekao bih – tamo gdje je Ona, ali neka to budu mjesta Cinque Terre na talijanskoj obali, jako pitureskna mjesta.

Restoran & kafić

Najdraži mi je “Velvet”, tamo sam i držao predavanje o parfemima kao umjetnosti, jer je to ujedno i galerija. Volim ići po kafićima, jer se volim družiti, a i atmosfera je uvijek prilično dobra.

Prije nisam išao često u restorane, sada volim ići na večere često. Nemam najdraži, jer volim ići svuda, ali u sjećanju će mi ostati jedan japanski restoran zbog neodoljive kuhinje, te nedavna večera, koju neću zaboraviti, u restoranu ponad Zagreba, s čije se terase vidi grad, jer sam bio s jednom posebnom djevojkom.

Me on Fashion.hr  Od A do Š: Juraj Sotošek, hrvatski bloger

Puno pažnje obraća na mušku modu

Na muzičkoj top-listi u samom vrhu je

Definitivno Coldplay – za njima sam lud. Snow Patrol, Keane, volim British pop/rock. A od domaćih autora volim slušati Gibonnija, Olivera, a počeo sam slušati čak i Crvenu Jabuku…

Omiljeni preparat za negu

Dove Men + Care – gel za tuširanje.

Parfem koji koristiš ovih dana

Byredo Baudelaire.

Inspiracija

Emocije, filmovi, pisci i njihove knjige, mašta.

Savršeno veče

Mirna i tiha večer, u nekom pituresknom mjestu, poput hrvatske Opatije ili Portofina u Italiji, sve puno miomirisa u zraku, lagana šetnja i smijeh, te lijepa večera s dragom osobom na nekoj terasi. Drugi izbor mi je večer u društvu dobrih prijatelja, kada se smijemo zajedničkim dogodovštinama.

Najveći luksuz

Moj najveći luksuz je to što imam automobil.

Najmanji luksuz

Kada se trebaju zadovoljiti najnormalnije osnovne životne potrebe, koliko izlizano zvučalo.

Počasno mesto u tvojoj modnoj biblioteci zauzima…

“Vogue” iz 2010, francusko Božićno izdanje, broj koji je posvećen isključivo Tomu Fordu, gdje slave njegov rođendan.

Omiljeni modni citat

Personality begins where comparison ends.” Karl Lagerfeld (Karl Lagerfeldt)

Prethodne tekstove iz serijala “Od A do Š” možete pročitati ovde.


Dragana Katić je student prava, autor bloga Oh la la i ljubitelj starih holivudskih filmova. Voli istoriju, modu i svoje prijatelje. Sve ono što smatra da je lepo ušuškava na stranice svog bloga.

Comments