Francuskinje i njihov, u svakom smislu, poseban izgled je jedan od onih klišea koji nam nimalo ne smeta – volimo da verujemo da su posebne, da nas mogu naučiti dobrom stilu, kvalitetnoj nezi, pa i uživanju u životu onako kako samo to one umeju, i ne, nije nam na pameti samo njihovo sjajno vino!

Šta je to što tako volimo kod njih? Pa… Stav! Možda je ovo najbolji način da opišemo šta je “ono nešto” što Francuskinje imaju i na čemu im zavidimo. Pre svega, one imaju zdrav odnos prema životu i sitnim uživanjima – one ne brinu o kilaži, ali brinu o zdravlju. One ne koriste gomilu šminke da bi bile lepe, već se neguju da bi održale prirodnu lepotu, a to je velika razlika. Pa i u pogledu mode, obožavamo njihov stil koji je prosto savršen, a u svakom trenutku izgledaju nonšalantno i kao da se nisu mnogo trudile, a verujemo i da nisu. Stav, sećaš se?

Među najstarijim predstavnicama čuvenog “French girl style” svakako su Catherine Deneuve, Françoise Hardy i Brigitte Bardot koje će zauvek ostati među najbolje odevenim ženama ikad. Danas pak volimo Jeanne Damas, Leu Seydoux, Charlotte Gainsbourg i druge koje ovu tradiciju održavaju u životu, dok istovremeno sa lakoćom žongliraju aktuelnim trendovima kojima takođe treba posvetiti pažnju ako ste osoba od stila.

Osim njih, u nastavku otkrij koje su to još Francuskinje ostavile neizbrisiv trag na modnu istoriju.

Catherine Deneuve na Filmskom festivalu u Kanu, u maju 1966, u jednostavnoj, elegantnoj kombinaciji, a činjenica da bismo i dan-danas ovako nešto mogle da nosimo samo govori u prilog njenom vanvremenskom stilu.

Françoise Hardy, jedna od čuvenih modnih ikona, oduvek je bila inspiracija za mnoga imena u svetu mode kao što su André Courrèges, Paco Rabanne, Nicolas Ghesquière. Verujemo da ti se i njena kombinacija i danas izuzetno dopada.

Brigitte Bardot je tokom šezdesetih godina prošlog veka bila jedna od najpopularnijih glumica, pevačica, plesačica i modela, i naravno – modnih ikona. Kasnije je svoju karijeru okrenula ka aktivizmu za prava životinja.

Carla Bruni-Sarkozy kao bivša manekenka sasvim sigurno ima istančan ukus za modu. Kantautorka je i glumica i jedna od savremenih ikona francuske modne scene.

Charlotte Gainsbourg je široj javnosti postala poznata nakon filma “Nymphomaniac” koji je sasvim sigurno privukao ogromnu pažnju javnosti. Osim glumom, bavi se i pevanjem, a ćerka je čuvenog para, Jane Birkin i Sergea Gainsbourga. Razlog više da je volimo!

Eva Green je počela svoju karijeru kao model u Francuskoj, da bi zatim postala glumica i muza Tima Burtona. Obožavamo svako njeno izdanje sa crvenog tepiha!

Vanessa Paradis je postala poznata već sa 14 godina, kada je objavila svoju najpoznatiju i najpopularniju pesmu “Joe le taxi”, a od 1991. godine je zaštitno lice brenda Chanel, baš kao i njena ćerka Lily-Rose Depp danas.

Melanie Laurent je glumica, režiserka i spisateljica i jedna od Francuskinja na koju volimo da se ugledamo kada je u pitanju stil.

Inès de La Fressange zaslužuje našu pažnju na više nivoa – ne samo da je model, dizajner i kreator parfema, već je i ozbiljna modna ikona na koju se žene već godinama unazad ugledaju. Ležernost, opuštenost i osmeh na licu – to je ono što volimo da vidimo!

Soko je kantautorka i glumica i svakako jedna od predstavnica “nove mode” kada je reč o čuvenom francuskom stilu. Iako svedene, njene odevne kombinacije su nešto smelije i upečatljivije od uobičajenih, ali nam se svakako jako dopadaju!

Comments