Odeća sa ombre efektom predstavlja statement detalj svakog autfita. Podrazumeva gradijentno, neprimetno mešanje jedne nijanse u drugu, a prevazilazi modne trendove, jer se u novim kolekcijama iznova osmišljava iz sezone u sezonu. Baš zbog toga, ombre efekat ostaje cenjeni element u garderobama širom sveta.

Modni pejzaž 2024. godine duboko je prožet nostalgijom, jer dizajneri zadiru u bogate arhive grunge estetike devedesetih i boho estetike sedamdesetih, udišući novi život ovim kultnim stilovima odevanja, sa savremenim interpretacijama. Usred oživljavanja, ombre efekti na odeći se pojavljuju u novom ruhu, simbolizujući fuziju prošlosti i sadašnjosti i slaveći individualnost koju moda neguje.

Možda mislite da je ovo novi trend, ali ombre efekat je postao popularan 1960-ih. Danas je postao popularna tehnika farbanja za kosu, čest je na noktima, kao i na odeći. Nijanse gradijenta, kad se adekvatno stilizuju, mogu stvoriti statement autfit. Igra sa svetlom i tamnom već dodaje teksturu vašem autfitu i čini da se ističete zbog kontrasta.

Univerzalna privlačnost ombre efekta je očigledna u nizu kolekcija koje su predstavili i etablirani i novi dizajneri širom sveta. Kolekcija Oscar de la Renta za jesen 2024. spaja ombre efekt sa raskošom, sa izuzetnim detaljima od kože u liniji, pokazujući kako sofisticiranošću i šarmom može “podići” odeću.

Ombre se ističe u slojevitosti, omogućavajući dinamičan i vizuelno privlačan izgled autfita. Suptilni ombre aksesoari mogu da “podignu” odeću, a da je ne nadjačaju. Uparivanje ombre efekta sa neutralnim nijansama osigurava da prelivanje boja ostane zvezda kombinacije. Prilagodite tkaninu vaših ombre komada prema sezoni za maksimalnu udobnost. Mešanje ombre komada sa različitim teksturama dodaje dubinu odeći.

Ukoliko vam se ovakav efekat na odeći dopada, pogledajte odevne komade iz domaće ponude.

Odeća sa ombre efektom: Izbor WNB stilista

Mohito košulja sa ombre efektom u fuksija nijansi

Ova košulja može postati statement komad uz neutralne boje, ili je možete kombinovati sa drugim jarkim nijansama za color-block momenat. Svakako predstavlja stilski izazov.

o1 Nosi se ombre efekat: WNB stilisti izdvajaju ključne modne komade

Mango asimetrična haljina sa ombre efektom

Koktel haljina prikladna za sve svadbe ovog leta. Ima suptilan, ali seksepilan detalj u vidu izreza na struku, a ombre efekat na porubu čini je još zanimljivijom.

o2 Nosi se ombre efekat: WNB stilisti izdvajaju ključne modne komade

Patrizia Pepe midi-haljina sa ombre efektom (Fashion&Friends)

Ombre efekat može da izgleda veoma elegantno i sofisticirano, što dokazuje Patrizia Pepe slip haljina. Ovaj kroj je neprolazan još od devedesetih i uvek će se nositi.

o3 ezgif.com webp to jpg converter Nosi se ombre efekat: WNB stilisti izdvajaju ključne modne komade

Mohito maksi-haljina sa ombre efektom

Ukoliko želite da izgledate kao moderna Pepeljuga, takav stilski vibe će vam dati ova nežna haljina sa suptilnim cirkonima.

o4 Nosi se ombre efekat: WNB stilisti izdvajaju ključne modne komade

Zara bucket kapa od teksasa sa ombre efektom

Prelazimo na aksesoare – bucket kape će vam dati urbani izgled. U Zari smo našli model od teksasa sa ombre efektom koji na ovoj tkanini izgleda posebno stylish.

o5 Nosi se ombre efekat: WNB stilisti izdvajaju ključne modne komade

Guess torba sa ombre efektom

Najzad, ukoliko vam je potrebna koja će osvežiti svaki autfit, Guess trapezasti model je interesantan izbor – posebno uz letnje boje.

o6 ezgif.com webp to jpg converter Nosi se ombre efekat: WNB stilisti izdvajaju ključne modne komade

Pročitajte i ovo: Najveći trend za plažu ovog leta je animal print – nosite ga na ovih 7 komada

Naslovna fotografija: instagram.com/patrizia_pepe_bologna_store

Božica Luković

Comments