Svi smo gledali Pretty Woman i znamo koliki utisak moćno odelo može da ostavi na nekoga. Sećate li se one scene kad Julia Roberts nosi prepoznatjlivo crveno odelo sa bermudama? Ko bi rekao da ovaj tip šortsa može da se upari sa blejzerom i štiklama – i pritom izgleda savršeno?!

Ispostavilo se da su i modne piste i poznate ličnosti ove sezone sklone pomenutom, ležernijem izgledu. Prekorevajući tradicionalne pantalone, krojeni komadi su sada postali skraćeni da bi se u lični stil uneo ležerniji osećaj i lookbez napora“. Ovi stajlinzi deluju mnogo više cool i hipi od klasičnog odela, koje često može da deluje previše formalno i profesionalno za ležerniji izlazak. Interesantni komadi o kojima ćemo govoriti su definitivno spremni za dejt veče ili izlazak sa prijateljima, a ne za sastanak u poslovnoj sali – i veoma smo uzbuđeni zbog toga!

Odelo sa bermudama vlada modnim pistama

Opušteniji pristup krojenim komadima, tačnije odelo sa bermudama, zapravo se pojavljivalo na modnim pistama poslednjih nekoliko sezona, na brojnim revijama za proleće/leto 2019. i još očiglednije za SS20. Sad, ponovo, predstavlja neosporan trend za predstojeću sezonu, pa se pripremite da ga vidite na celom Instagramu, a postoji mnogo načina da ga nosite, bilo da se radi o kancelariji, dnevnim obavezama ili čak oblačenju za večernji izlazak.

Dizajneri sada prerađuju kratka odela kako bi izgledala opušteno i oversized. Jedan od njih je i Brandon Maxwell, čija skraćena crna smoking-jakna je bila uparena sa širokim kožnim bermudama. Isto tako, Ami je ekstra-veliki žuti sako sa dvostrukim kopčanjem stilizovao sa sitnim šortsevima.

Pročitajte i ovo: Da li ste spremni za povratak tankog šala? Evo kako da ga nosite ovog proleća

Modne zvezde su čak počele da ih nose i na ulicama. Nedavno se, na primer, Gigi Hadid pojavila u jednom od pomenutih Maxwellovih kratkih bež odela sa modne piste. Uklopila ga je tako što je uparila sa odgovarajućom krem košuljom i krem štiklama.

Na Fendi izložbi muške odeće prošlog meseca, J Blavin je, takođe, odlučio da se pojavi u crnom odelu sa bermudama, odabravši kombinaciju u oversized kroju. Isto tako, Jennifer Lawrence je viđena u Los Anđelesu kako nosi tamnoplavi blejzer sa krojenim šortsem, koje je uklopila sa prljavobelim Mary Jane cipelama.

Odelo sa bermudama je i street style approved

Za nošenje u realnim životnim situacijama, uzmite kao primer zvezde uličnog stila koje su paradirale u brojnim verzijama “kratkog” odela, i samim tim mu dale letnji pečat odobrenja. Veliki i box-fit kroj je bio sveukupno favorizovani oblik ulicama metropola, dok su se kompleti koji su više ženstveni oslanjali na klasično elegantne detalje kao što su istaknut struk i meka paleta boja. I dok temperature polako rastu od perioda pre proleća do poznog leta, pozajmite smart stil od Gigi Hadid tako što ćete upariti svoje kratko odelo sa prozirnim hulahopkama za savršen prelazni izgled.

Trend kratkih odela je svež i moderan pogled na tradicionalno odelo, pružajući elegantnu alternativu za one koji žele da se izdvoje iz mase. Sa svojom svestranom prirodom, ovaj trend se može nositi na kompleksniji ili jednostavniji način, u zavisnosti od prilike. Bilo da idete na specijalan događaj, poslovni sastanak, ili prosto volite da svakodnevno nosite odela, kratko odelo vam može dati samopouzdanje koje vam je potrebno u trenutku.

Pa, šta čekate? Zašto i vi ne biste isprobali ovaj trend i videli kako vam može podići garderobu na sledeći nivo! Pošto im slavne ličnosti i modne piste daju pečat odobravanja, vreme je da sami uložite u odelo sa bermudama! Prilično je zahvalan komad, i nemojte se plašiti da ga nosite – uparite ga sa klasičnom belom majicom ili majicom bez rukava, omiljenom torbom i cipelama, i vaš izgled će biti potpun. Možete ga nositi čak i po vrućem letnjem danu, kad pomisao na odevanje zvuči nemoguće.

Pročitajte i ovo: Prolećni modni trendovi za 2023. koji će vam doneti more komplimenata

Naslovna fotografija: instagram.com/elizabethsulcer

Nenad Grubanoski

Comments