Pre nego što se uopšte upustimo u ovu diskusiju, želim samo da vam kažem jednu stvar – dugoiščekivana treća sezona serije The Umbrella Academy je najbolja sezona do sada. There, I said it! Na kraju druge sezone, ekipa superheroja, koji su komična verzija svega što superheroji treba da budu, suočila se sa drugom apokalipsom sveta. Reći ću i da je treća sezona duplo haotičnija, zabavnija i emotivnija nego prethodne dve.

Ukoliko do sada niste gledali ovu seriju – moram da vas pitam – šta čekate? Znam da smo svi utonuli u more dobrih serija koje imaju težinu, tražimo odgovore na pojedina pitanja i skrivene poruke, ali u tom procesu zaboravljamo da su određene serije, jednostavno, zabavne!

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Umbrella Academy (@umbrellaacad)

Jedna od takvih je, definitivno, Netflixova The Umbrella Academy. Ono što je čini posebno zabavnom je to što su junaci, zapravo, likovi iz stripova koje je napisao Gerard Way. Da, ime vam je poznato zato što je Gerard Way bio frontmen grupe My Chemical Romance.

Uglavnom, Way je veliki ljubitelj stripova, zbog čega je počeo i sam da ih piše. Kreirao je originalne likove – koje nismo mogli da vidimo ni u DC, ni u Marvel svetu – kao superheroje bez ikakve ideje kako to i da budu. Vratićemo se malo unazad i podsetiti da The Umbrella Academy predstavlja ekipu braće i sestara koju je usvojio milioner Reginald Hargreeves nakon što je saznao da su se širom sveta rodila deca sa posebnim sposobnostima. Deca koju je usvojio nisu imala imena, već su bila nazvana po rednom broju usvajanja.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Umbrella Academy (@umbrellaacad)

Reginald Hargreeves je stvorio Akademiju u kojoj je decu učio kako da se bore i koriste svoje moći, u nadi da će od njih napraviti najbolje heroje koje je svet video. Porodicu Hargreeves je činilo sedmoro dece, majka-robot, kao i antropomorfna gorila u ulozi vaspitača.

Sve ovo zvuči potpuno sumanuto, ali je čitava priča savršeno skrojena! Ako počnete da čitate stripove, videćete koliko je pažnje posvećeno svakom liku, ali najviše superherojima koji su, posle svoje petnaeste godine, odlučili da to više ne budu, pa svako odlučuje da ide svojim putem. Sticajem okolnosti, više godina kasnije, braća i sestre se vraćaju u Akademiju. U istom momentu, iz vremeplova izlazi Five, odnosno peto usvojeno dete, koji ima sposobnost da putuje kroz vreme i prostor, i obaveštava ih da imaju nedelju dana da spreče apokalipsu.

Prva sezona prati serijal stripova The Apocalypse, dok se druga sezona bavi ubistvom nekadašnjeg predsednika SAD – Johna F. Kennedija, koje je bilo uzročno-posledično za predstojeću apokalipsu. Druga sezona je najviše inspirisana serijalom Dallas, dok je treća njen direktni nastavak. Sedmoro superheroja se vraća u 2019. odakle su prešli u Dalas 1963. kako bi zaustavili apokalipsu. Ali, 2019. nije onakva kakvu su je ostavili, već je potpuno drugačija.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Netflix US (@netflix)

U novoj verziji 2019. godine The Umbrella Academy ne postoji, već postoji The Sparrow Academy koju čini novih sedmoro učenika, odnosno braće i sestara, sa potpuno drugačijim sposobnostima od originalne sedmorke. Zapravo, saznajemo da se The Umbrella Academy ekipa nalazi u alternativnoj liniji vremena.

Treća sezona počinje direktnim sukobom originalne sedmorke sa novom sedmorkom, ali se nastavlja potpuno u drugom pravcu. Život superherojstva je brz i nemoguće je predvideti ga, ali haos koji sedmoro braće i sestra stvaraju je genijalan do te mere da ćete poželeti da, čim završite, seriju pustite iznova.

The Umbrella Academy je savršena serija za sve nerdove koji uživaju u analiziranju replika i određenih poteza, hvatajući skrivene poruke koje mogu da nam otkriju nešto više o novoj sezoni ili nekom od likova. U novoj sezoni ćete uživati u svakoj epizodi, zato što su sve dinamične i brze, ali kraj će vas, svakako, oduševiti i imaćete milion pitanja. Zato – čitajte stripove!

Naslovna fotografija: instagram.com/umbrellaacad

Milica Antić

Comments