Ceo modni svet je ponovo u tišini, nakon odlaska mnogih modnih magova, među kojima je bila i Sonja Rikel, danas je osvanula informacija da je slavna italijanska dizajnerka Laura Bjađoti preminula u 74. godini života.

Laura Bjađoti će ostati upamćena celom svetu kao “Kraljica kašmira“, zbog svojih luksuznih ženskih trikotažnih kolekcija koje je odlikovala neverovatna mekanost i prijatni materijali. Rođena je 4. avgusta 1943. godine, a svoje obrazovanje i život najpre je usmerila na studije književnosti, pa se tada uopšte nije znalo da će karijeru nastaviti u modnom svetu. Tokom studija, imala je veliku želju da postane arheolog, ali sve je to ostavila za sobom i polako počinjala da se bavi šivenjem i dizajniranjem garderobe.

Njena majka je bila krojačica, pa je u svom adolescentskom periodu počela da joj pomaže u poslu, šta je u stvari polako od nje počelo da stvara kreatorku koja će napraviti veliki uspeh i postati jedna od najboljih za koju je svet znao. Svoju prvu kolekciju je predstavila davne 1972. godine, a onda je bila i prvi kreator iz Italije koji je svoj rad predstavio u Kini 25. aprila 1988. godine.

Comments