Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

1/2

Ako želiš da osnažiš svoje samopouzdanje, da podstakneš i neguješ svoje samopoštovanje, razvijaj ove osobine, kojima se odlikuju stabilne i samouverene žene.

Aktivno slušanje

Odlika nesigurnih ljudi je pričanje i nezainteresovanost za slušanje. Poverenje u sebe se aktivira pažljivim slušanjem, jer kada slušaš, koristiš svoje mentalne i emotivne sposobnosti i sklanjaš u stranu ego (koji jedino želi da sluša sebe samog i aplauze svih oko sebe). Osobama sigurnim u sebe ne treba publika, ne teže da nekog zadive i ne pokušavaju da budu glavne – one nemaju komplekse i mogu sebi da dozvole da budu mirne, tihe, neupadljive, prisutne i usredsređene.

Postavljanje ciljeva

Nedostatak ciljeva hrani nesigurnost, osećanje bezvrednosti i besmisla, a postavljanje ciljeva osnažuje samopouzdanje. Osećati svoje želje, namere i spremnost, kretati se ka svojim snovima, neprocenjivo je za dušu, za razvoj ličnosti i mentalnu stabilnost. Svaki ostvaren korak na putu ka cilju dodaje širinu i dubinu svim dimenzijama tvog života.

Marljivost

I samouverene osobe se bore sa inercijom, odlaganjem, lenjošću i mrzovoljom – ali se izbore. Jer znaju da nemaju šta da čekaju, da treba da krenu događajima u susret i da će ih ono što odlažu i prolongiraju opterećivati, nervirati i izazivati loša osećanja, sve dok to ne obave. Zato vredno rade i neguju taktiku da se uvek prvo pozabave onim što je teže, neprijatnije, zahtevnije, napornije, kako bi najveću brigu prvo prebrinule – posle je sve lakše.

Integritet

Integritet se u velikom delu sastoji od sposobnosti da gledaš svoja posla, da ne osuđuješ druge i da se ne orijentišeš prema tome šta će neko možda misliti i reći, odnosno, da se ne brineš zbog moguće (ili izvesne) osude drugih. Osobe koje su svoje, autentične, stabilne, samosvesne, nemaju potrebu da se svima sviđaju, one su to što jesu, a oni koji ih kao takve prihvataju, cene i vole, zaslužuju da im se uzvrati na isti način.

Editors choice