Nezadovoljstvo, depresija, tuga, neuroza rešenje su vašeg životnog smisla? Zapitajte se kuda vas sve to vodi, da li ka slobodi ili mraku iz koga ne vidite svetlost. Pronađite odgovore na vaša pitanja na jednom mestu – u ovom malom tekstu.

Svet oko vas, sumoran da sumorniji ne može biti, svi samo škrguću zubima od nervoze i nezadovoljstva. Kako se izboriti sa tim, naći rešenje da ne postaneš žrtva neurotičnog društva, da sačuvaš sebe i svoju pozitivnu energiju? Mnogo puta ste se našli u situaciji kada vašim prijateljima nije do života, depresivni su i neraspoloženi, a vi biste se samo zabavljali i smejali, jer vam je to jedino rešenje za sve što se dešava oko vas, ali zbog empatije koju osećate prema svojim prijateljima, vi se namrštite, uzdišete i klimate glavom, hejtujući sudbu vašu. Da li je to rešenje, a da svet oko vas ne pomisli da niste saosećajni i da ih ne razumete? Kada se okrenete ka sebi i svojim zadovoljstvima, nalazeći rešenje za vas koje je najbolje i najzdravije, a oni vam na indirektan način prebace, kako ste jadni i sebični, jer se ipak samo bavite sobom, nemate vremena za zajedničku kuknjavu, zar vam nije više toga dosta?

Ljudi, bavite se sobom, krenite u akciju, nađite rešenje za vašu bol, za vašu nesreću i nezadovoljstvo, pustite mene da se bavim sobom na svoj način, što osuđujete nekoga ko je preuzeo odgovornost za svoj život, je l’ vam dođe nekada da im to kažete i da odete? Niko vas drugi ne može učiniti srećnim osim vas samih, niko vam neće doneti posao, ljubav na noge, ništa bez truda neće se desiti, stoga, manje kukajte, više se smejte, planirajte i živite vaše snove – jer to je rešenje za neurozu koja se uvukla među nas.

Preuzmi odgovornost Odraz u ogledalu: Sa neurozom kroz život

Preuzmi odgovornost

Lekari prepišu lekove, daju pokoji savet i to je jedino rešenje da se rešite nezadovoljstva, teškoće u duši koja nikako da prestane, a vi još više tonete, ne videći smisao. Mnogo puta ste se verovatno susreli sa tim da vam ne polazi za rukom da se pronađete, išli ste kod lekara, sveštenika, astrologa, vračare, ispričaju vam reči koje u tom trenutku znače, ali vas nemir proganja, šta tada raditi? Mora da u vašem životu postoji nešto što vas čini radosnim, pa makar i pet minuta, mene, recimo, čini radosnom sve što ima veze sa kreativnim radom, gde vidim rezultat svoje imaginacije. Pisanje, čitanje, gledanje filmova, odlazak u pozorište, gluma, muzika i još mnogo kreativnih stvari, koje mogu da me okupiraju u datom trenutku i dovedu do euforije, pa makar i na sat vremena, jeste moja savršena terapija, za sve što me u svakodnevici uznemirava ili rastužuje.

Kao što ste mnogo puta čuli izreku male stvari čine život lepšim, možda će se skepticima učiniti kao fraza za naivce koji se na taj način teše, ali ako biste samo pokušali da se prisetite koji momenat vas je učinio poletnim, biće vam jasnije. Ne vezujte samo vašu sreću za momente u kojima je bila osoba koju ste voleli ili prijatelji, porodica, oni jesu bitni, ali prisetite se baš momenta u životu koji vas je pokretao, kada ste bili sami sa sobom, koji vam je davao smisao, razlog da se smejete, jer vi ste kreator sopstvene sreće, dok su ljudi oko vas tu da bi vam uvećali radost, ali ne i smisao vašeg postojanja ili sreće, ne tražite sreću i podršku u drugima, vi ste kovač vaše sreće – to je vaš lek.


Alex Anđelković – Zaljubljenik u umetnost, kad god ima priliku želi da podeli svoje impresije sa drugima, da zaintrigira druge da je makar malo zavole. Umetnost – “Čaroban svet” – njena definicija.

 

Comments