Ko se još seća novogodišnjih odluka?! Sećaš se to su one odluke i ciljevi koje si sebi postavila 31. decembra ili negde oko tog datuma, a koje se manje više svode na to da ćeš ove godine živeti zdravije, punim plućima, da ćeš brinuti o sebi i da nećeš čekati prilike, već da ćeš ih stvarati sama.

Međutim, evo nas već smo ušli u maj mesec, a tvoj inboks je prepun, spisak obaveza nikad veći i duži, u stalnoj si žurbi, hvata te panika kako ćeš sve uspeti da uradiš i ostvariš i jedva uspevaš da preguraš dan. Udahni duboko. Otkrivamo ti 10 stvari koje možeš da probaš ovog vikenda kako bi izašla iz ovog začaranog kruga, napunila baterije i konačno se malo posvetila sebi. 

newbalance 5 Offline je novi luksuz: 10 stvari koje možeš da probaš ovog vikenda

1. Prvo i osnovno, potrebna ti je detoksikacija od društvenih mreža! Znamo već, ne možeš da izdržiš 48 sati bez Instagram-a ili Facebook-a, zato pokušaj bar sa par sati. Ostavi telefon kod kuće i izađi u park, prirodu ili jednostavno u dvorište ili na balkon. Uživaj u suncu i proleću i pokušaj da ne razmišljaš o obavezama i napornoj nedelji iza sebe.

2. Uvedi dansku tajnu sreće u svoj život poznatiju kao “hygge”. Šta je “hygge”, pitaš se? Ova čarobna reč se izgovara “huu-ga”, a u slobodnom prevodu označava stvaranje potpuno ušuškane i opuštajuće atmosfere oko sebe. Pusti omiljenu ploču ili plejlistu, širom otvori prozore i lagano ispijaj čašu omiljenog roze vina ili ledenog čaja sa svežim jagodama koji si sama pripremila. Rekli smo – čarobnost!

newbalance 4 Offline je novi luksuz: 10 stvari koje možeš da probaš ovog vikenda

3. Da li si primetila da su lipe procvetale i da grad divno miriše? Kreni u šetnju bez nekog posebnog pravca ili cilja. Stylish putovanje kroz grad je savršen recept da se opustiš. Potrebna oprema? Suknja od tila, retro majica, oversize naočare za sunce i divne bele patike sa zlatnim detaljima poput ovog New Balance modela!

4. Otkaži nepotrebne planove koji ti samo ispijaju energiju! Da li zaista baš moraš da se iste večeri pojaviš na tri mesta i vidiš sa tri različite grupe ljudi, samo zato što su te pozvali? Biće još prilika!

5. Časti sebe buketom cveća. To ne mora biti neki skup buket, jorgovan recimo prelepo miriše i uneće proleće u tvoj dom.

Comments