U velikom svetu jedan oglas za posao pripravnice u modnom magazinu je skinut, jer je javnost reagovala na neadekvatnu sliku, a u prestonici našeg malog sveta, traže se striptizete i nikom’ ništa.

Razlika je u…pa u svemu. Modni magazin „Sunday Style“ objavio je fotografiju devojke u seksi donjem vešu, u izazovnoj pozi na kojoj piše da se traže pripravnice. Poštovaoci magazina su odmah reagovali, jer su bili uvređeni seksističkom porukom oglasa, pa je slika skinuta i objavljeno izvinjenje, uz napomenu da oni svoje pripravnice veoma cene i da se izvinjavaju ako su nekoga uvredili.

oglas za striptizetu Oglasi za posao, za ženske osobe prijatnog izgleda

Komentari čitalaca bili su različiti. Neki su ogorčeno osudili seksistički oglas i prestali da prate sajt magazina, neki su smatrali da ne treba da se diže tolika prašina, a neki su prvi put čuli za magazin kad se prašina podigla.

Jedan od najmudrijih komentara govorio je o tome kako je negativna reklama i dalje reklama i to veoma uspešna – mnogi su zapratili sajt, a bilo je i zainteresovanih za ponuđeni posao.

Da li je magazin lukavo i kulturno povećao čitanost, ili je stvarno tražio pripravnice i nenamerno uzburkao konzervativnu javnost, ili je u zavijenoj formi nudio devojkama neki mnogo ogoljeniji posao nego što je stažiranje u redakciji, ili sve zajedno, nije na kraju ni važno. Čitanost je skočila, a neke devojke će se oprobati na novom poslu. Tako se to radi u svetu advertajzinga, level pun pogodak.

Comments