Nije da niste znali, ali mi, žene, veoma smo komplikovana bića. Nikad nam ništa ne odgovara. Hoćemo dobrog dečka koji će biti fin prema nama i ujedno nas paliti i gasiti, hoćemo onog koji će da bude đubre, taj nas najviše zanima – jer većinom ne možemo da ga imamo, a kad ga dobijemo – onda ni on nije dobar, jer bi mi ipak neku dobricu, koja će da nas drži kao malo vode na dlanu. Kako god se okrene, nešto ne valja.

Priznanje ljubavi Oko mene sve neki čobani, budale

Čak ni to nije dovoljno

Ako je dečko dobar, obično važi za papučara, mlakonju i razmaženka što curama odgovara – da imaju kraj sebe nekog ko ih drži kao malo vode na dlanu. Međutim, uvijek postoji ono ali – on nikako nije opasan dečko oko koga se sve vrti, čak mu ni dobar auto ne stoji toliko dobro. On će uraditi sve što mu kažeš, da bi te zadržao pored sebe. Nije dovoljan, fali ona doza suza i nervoze i ljubomore dok se oko njega vrte sve dobre cure. To nije slučaj sa razmaženkom, on gleda samo u jednu.

Uradio bi sve za tebe Oko mene sve neki čobani, budale

Nijedan loš sigurno ne bi pristao da maže nokte!

Ako je loš, onda je i poželjan. Svaka želi da ga smiri i da od njega napravi papučara. On vozi brza kola, motore, voli provode do zore, ima mnogo društva i voli da je oko njega mnogo žena. Njega nije briga što ti razmišljaš cijelu noć gdje je i da li će se javiti, jer on o tebi ni ne misli. Ne voli srceparajuće momente i emocije nikako ne pokazuje u javnosti. Svaka želi da bude samo njen i da voli samo nju, međutim, to se dešava skoro pa nikada.

A žene… Pa, one obično ne znaju šta hoće, tačnije, znaju dok to ne dobiju, a onda bi ipak htjele nešto drugo. Žena kada poželi da pored sebe ima mirnog dečka koji će da je čuva, mazi i pazi, brzo se zadovolji i onda bi htjela da on malo bude loš. Teško je od mirnog dečka napraviti lošeg, pa ga onda i ostavi. Nađe žena ono što joj treba, nađe lošeg momka za kojim trčkara, plače, kuka i to joj valjda odgovara sve dok ponovo ne poželi da ima onog mirnog ili da od nemirnog napravi mirnog. I tako sve ukrug, jedno za drugim.

Kada bi svaka žena mogla da nađe onoga sa kojim će uvijek biti u igri i nikada neće znati na čemu je dok su razdvojeni, a kad su zajedno on mora pokazivati sve znake papučara koji na cijelom svijetu želi samo nju, možda bi onda bila srećna. Ukratko, žene bi muškarca koji je dva u jedan, baš kao nes, ali im ne može biti, a muškarci… Pa, o njima neki drugi put. Sve u svemu, oko mene sve neki čobani, budale, žene kreteni i muškarci imbecili.

Izvor fotografija: facebook.com, 4.bp.blogspot.com, blog.dnevnik.hr


Iva Urdešić je prije svega veliki sanjar. Voli osmijehe, snijeg, kafu, ironiju i jutra, a obožava Ninu Simone i Janis Joplin. Žuri, a uvijek kasni. Beskrajno je tvrdoglava i zaljubljena u prirodu. Živi za danas i čvrsto vjeruje u sutra.

Comments