Godina 2022. je tek počela, a već nam je donela novi makeup trend kojim smo, malo je reći, opsednuti! U pitanju je takozvano ombre rumenilo i verujte nam, ovo je najjednostavniji makeup trik sa najvidljivijim rezultatima. Već ga koriste poznati makeup artisti i vole ga popularne poznate ličnosti, a u kreiranju ombre rumenila ne zaostaju ni beauty blogerke na Instagramu i TikToku. U nastavku vam otkrivamo kako da ga kreirate i u čemu je njegova tajna, a onda vam još samo ostaje da uživate u svom makeup looku i otkrijete ga svetu!

Šta je to ombre rumenilo?

Najjednostavnije rečeno, ombre rumenilo dobijate time što na obraze nanesete jednu do druge dve nijanse rumenila, a zatim ih pažljivo izblendirate tako da vam rumenilo ima prelaz od tamnije ka svetlijoj nijansi. Dakle, nije cilj da ih u potpunosti blendirate tako da postanu jedna nova nijansa, već bi trebalo da postoji suptilni prelaz između tonova. Iako možete ići i sa obrnutim pristupom, najčešće se pravi tako što se tamnije rumenilo nanese uz kraj lica, a svetlije pri sredini obraza. Svakako, možete se igrati i isprobati kombinacije i nijanse koje vama najviše odgovaraju!

Kako da stavim ombre rumenilo?

Ne brinite, za vas smo izdvojili i mini-tutorijal u nastavku! Za kreiranje ombre rumenila najbolje bi bilo da koristite kremasto rumenilo – koje se lakše blendira i sa kojim ćete lakše postići željeni ombre efekat. Ipak, nije isključivo ni da se ombre može kreirati rumenilom u prahu. Bilo kako bilo, pri blendiranju još jednom obratite pažnju na pažljiv prelaz između dve nijanse. Poenta je u gradijentu od tamnijeg tona ka svetlijem, a ne u dobijanju nove nijanse mešanjem dve postojeće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bex (@bexcxmpbell)

Comments