Chanel

Ovogodišnj Chanel filozodfija je bila: zašto napuštati grad, kada možeš da naručiš izgradnju modela broda u Grand Palais, i pozoveš sve prisutne da se ukrcaju? Veoma sofisticirano, i grandiozno…kao i uvek kod Chanela.

Predstavljena odeća je istovremeno mogla da se doživi kao sentimentalno putovanje nazad u 80-te, kada je Lagerfeld počeo da dizajnira za ovu kuću, ali i kao podsetnik na sve ono što je Gabrielle Chanel unela u modu- tvid, mornarske pantalone, bisere, škotski kašmir. Još jedna reminiscencija i omaž prošlim vremenima je i sam naziv koji je dat imitaciji broda, La Pausa- po Chanel letnjoj rezidenciji koja se nalazi na jugu Francuske.

Dior

Maria Grazia Chiuri je u resort kolekciji odlučila da unese dašak latinske Amerike na pistu koja je postavljen ana hipodromu Domaine de Chantilly. Za novu kolekciju bila je inspirisana escaramuza jahačima, neverovatnim ženama rodeo jahačima iz Meksika, koje je prvi put videla na fotografijama  female Devin Doylea. Grupa od osam žena doletela je iz Meksika, obučena u Dior i svojim sinhronim galopiranjem otvorila i zatovrila show. Sama kolekcija bila je ispunjena printovima,  komadima od materijala žakard, appliquéom, vezom, apstraktno oslikanim materijalima- slivom, satenom, pamukom.

Comments