Američkom modnom dizajneru Zek Pozenu (Zac Posen) od rođenja su se zvijezde posložile, te ga uz njegov talent dovele do jednog od najpoznatijih dizajnera današnjice. Ovaj tridesetdvogodišnji Njujorčanin odrastao je u kvartu Soho koji je najpoznatiji kao “brlog” umjetnika, a kako mu je i otac bio jedan od njih, ne čudi što je od najranije dobi  talentirani Pozen pokazao interes za isto. Školovan na razvikanom koledžima Parsons (škola za dizajn u Njujorku) i Central Saint Martins (London), Zek je stekao dobru podlogu znanja i vještina kako bi se probio u kompetitivnom svijetu mode. Mi vam donosimo neke od zvijezda u kreacijama upravo ovog majstora dizajna.

Amanda Sayfried

Amanda se na dodjeli nagrada SAG pojavila u prekrasnoj plavoj haljini koja zbog tolikog kontrasta s glumičinom puti djeluje odlično. Stepenasti valovi haljini daju ženstvenost i šarm, a Amanda je pogriješila s ogrlicom koja je uz ovu kreaciju sasvim nepotrebna.

slika14 One nose: Zac Posen

Sasvim nepotrebna ogrlica

Naomi Watts

Ovogodišnja dodjela nagrada Zlatni Globus nije prošla bez par Pozenovih haljina. Jedna od njih je i ova boje crnog vina, za koju se odlučila plavokosa glumica. Otvorena leđa opravdavaju zatvorenost dekoltea te se savršeno uklapaju uz damu poput Nejomi (Naomi).

slika25 One nose: Zac Posen

Boja vina - boja sezone

Katie Cassidy

Kejti (Katie) je na partiju “GQ Men of the Year” zablistala u narandžastoj satenskoj koktel haljini s prošivenim naborima i detaljima.

slika34 One nose: Zac Posen

Korset kao gornji dio haljine

Hilary Rhoda

Model Hilari Roda (Hilary Rhoda) na večeri Herija Vinstona (Harry Winston) u čast glumice Džesike Čestejn (Jessica Chastain) i njene glavne uloge u brodvejskoj predstavi, odjenula je bajkovito lijepu haljinu. Nažalost, unatoč gomili novca i dostupnošću najboljih svjetskih stilista, poznate zvijezde često griješe u svojim odjevnim odabirima. Hilari je zato održala lekciju, što svojom haljinom koja joj stoji prirodno kao vlastita koža, što nenametljivim mejkapom i diskretnom punđicom. Ma, melem za oči!

slika44 One nose: Zac Posen

Kao salivena

Teresa Palmer

Odluka lijepe australske glumice Terese Palmer za holivudsku premijeru filma “Lincoln” pala je na haljinu Zac Posen dugih rukava, “razbijenu” satenskim detaljima. Haljina odiše posebnošću zbog svojeg srcolikog izreza i razdvojenih rukava.

slika53 One nose: Zac Posen

Cipele kao da se ne uklapaju

Prethodne tekstove iz serijala “One nose” možete pročitati ovde.


Matea Kutija je studentica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, smjer odjevno inženjerstvo. Kreativnost izražava crtanjem, pisanjem te izradbom nakita, a velika strast joj je šah. Život, kao ni mnogi, nebi mogla zamisliti bez obitelji i prijatelja. 

Comments