Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Virtuelne ture muzejima su fantastičan način da se zabavimo dok smo kod kuće, ali ujedno i sjajna prilika da vidimo i saznamo nešto novo. Pored brojnih mogućnosti u vidu šetnje po najpopularnijim svetskim muzejima i razgledanja najpoznatijih umetničkih dela, koje nam nudi Google Arts & Culture, otkrili smo još jednu virtuelnu turu koja će nas posebno zabaviti i kojom će se mnogi oduševiti.

Lepa vest za sve fanove Fride Kahlo je da ćemo od sada  moći da posetimo dom slavne slikarke, dok smo udobno zavaljeni u svojoj fotelji. Posetioci muzeja Fride Kahlo u Meksiku više neće morati da čekaju nepregledan red, jer se mogu upustiti u virtuelni obilazak kuće i bašte poznate umetnice, od 360 stepeni. Ukoliko ti je plan za ovo leto bila avantura nalik ovoj, evo male pomoći kako je možeš doživeti, iako ti je pasoš još uvek u fioci.

Vila Casa Azul, odnosno “plava kuća”, u kojoj je slikarka boravila veći deo svog života, sadrži neke od njenih najznačajnijih i najboljih životnih dela, među kojima su Long Live Life, Frida and the Caesarian Operation i  Portrait of My Father. Posebno je zanimljivo što se u ovoj maštovitoj kući nalazi originalni nameštaj, privatne stvari, meksička narodna umetnost, kao i dela slikarkinog muža Diega Rivere. Ova virtuelna tura koja nosi naziv Appearances Can Be Deceiving broji preko 300 ličnih stvari Fride Kahlo, uključujući i njenu prepoznatljivu odeću – tradiocionalne meksičke haljine, pažljivo izvezene bluze, kao i razne suknje u svetlim nijansama. Posetice će posebno iznenaditi činjenica da je u njenoj sobi, među ličnim stvarima, moguće videti protetičku nogu, koja je napravljena za nju nakon amputacije leve noge 1953.godine

U obilasku njenog fascinantnog doma posetioci će naići na poznatu jarko žutu kuhinju i trpezarijski sto, za kojim su ona i njen partner Diego Rivera često provodili vreme sa komunističkim revolucionarom po imenu Leon Trotsky. Leon je bio njihov sused, a povezuje se Fridom Kahlo zbog kratke afere koju su imali. U susednoj sobi nalazi se njen atelje, prepun boja i neverovatnih umetničkih dela, a posetioce sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Ovu uzbudljivu avanturu pronađi OVDE.

View this post on Instagram

#fridakahlo

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

View this post on Instagram

#fridakahlo

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Naslova fotografija: instagram.com/joshweirdo_/

Miona

Editors choice