Ukoliko svakodnevno koristite šminku, onda znate koliko je teško vašu kolekciju šminke uvek održavati u savršenom redu i voditi računa da su svi proizvodi na jednom mestu. Ovog vikenda svoje slobodno vreme posvetite organizovanju svoje kolekcije šminke, koje vam neće oduzeti previše vremena ukoliko pratite ove jednostavne i efikasne savete za organizaciju.

Proverite rok trajanja

Svaki proizvod za šminkanje ima određeni rok trajanja, zato se potrudite da barem jednom mesečno proverite sve prizvode sa svog stočića za šminkanje i uklonite one čiji je rok davno istekao. Ukoliko koristite proizvode nakon što im istekne rok trajanja, rizikujete da izazovete upalne procese na koži, uzrokujete infekciju i oštetite površinski sloj kože, zato je izuzetno važno da redovno kontrolišete sve proizvode. Proizvodi za šminkanje očiju mogu se koristiti 3 do 6 meseci od njihovog otvaranja, dok sve karmine, sjajeve i olovke za usne možete koristiti najviše godinu dana. Naročitu pažnju potrebno je obratiti na pudere i BB kreme koje nanosite direktno na lice. Ukoliko imate dovoljno vremena, evidenciju o proizvodima možete voditi u posebnoj svesci u kojoj ćete beležiti kada ste neki proizvod otvorili i do kada je njegov rok trajanja.

Uklonite sve što miriše ili izgleda sumnjivo

Iako su rokovi trajanja jasno naznačeni na svim proizvodima, postoji velika šansa da se neki od proizvoda izuzetno brzo pokvare ili poprime čudnu teksturu ili miris. Ukoliko vam se to dogodi, odmah bacite proizvod, jer je to sigurno znak loše formule i možda čak neispravnih informacija koje su vam dostupne na pakovanju proizvoda. Neke formule se izuzetno lako kvare ako ostanu u toploj sredini ili se ne čuvaju prema uputstvima naznačenim na pakovanju.

Comments