Bogati rade nezamislive stvari samo da bi trošili novac koji imaju i više nego što im treba. Shodno tome, pametni ljudi su se dosetili da osnuju basnoslovno skupe hotelske lance sa apartmanima koji koštaju čitavo jedno malo bogatstvo. Upravo u tim apartmanima bogati, slavni, silni i moćni mogu da uživaju i troše svoj novac na najrazličitiji način. Bazen na terasi, skijalište unutar hotela – nikakav problem. Samo je važno iskeširati pozamašnu sumu i možeš sebi priuštiti šta god poželiš – sasvim korektno.

Apartman hotela “Ritz Carlton” u Moskvi

Dvestatridesetdva kvadratna metra za 18,000 dolara za noć. Luksuz i obilje svega i svačega je zagarantovano. Ovom sumom novca, ovaj apartman se plasira na listu najskupljih hotelskih apartmana sveta. Pogled na Crveni Trg i Crkvu Hrista Spasitelja. Svirajte omiljene note na klaviru koji vam je nadohvat ruke, ili popijte čaj u privatnoj biblioteci.

Rik Karlton Moskva Osam najskupljih hotelskih apartmana na svetu

Ako želite noći u Moskvi, moraćete dobro da ih platite

Predsednički apartman “Intercontinental” u Hong Kongu

“Samo” 13,000 dolara za noćenje. Mi, obični smrtnici, verovatno bismo doživeli infarkt na recepciji kada bismo čuli da nam je potrebna ova svota novca samo i samo za jedno prenoćište. Ali, ukoliko želite da se kupate u bazenu na krovu u kome se voda prostire na beskonačno velikoj površini, da se udobno zavalite u najskuplji đakuzi i posedujete privilegiju da gledate u ostrvo Hong Konga i luku Viktorija – onda otvorite novčanik i prebolite tričavih 13,000 dolara. Privatna teretana se podrazumeva, naravno.

Interkontinental Hong Kong Osam najskupljih hotelskih apartmana na svetu

Noć uživanja u istočnjačkoj kulturi i njenom luksuzu košta koliko i prosečan automobil

Kraljevski apartman hotela “Burj Al Arab”, Dubai

Dubai je sam po sebi ekstravagancija, tako da ne čudi što je za ovaj apartman neophodno izdvojiti 19,000 dolara za prenoćište. Karakterističan oblik jedra ovaj hotel je učinio nacionalnim zaštitnim znakom Dubaija – jer je jedinstven u celom svetu. U ovom apartmanu imaćete svog ličnog batlera, veliku trpezarijsku salu, mirnu i opuštajuću atmosferu i najraskošnije kupatilo ikada.

Bur Al Arab Dubai Osam najskupljih hotelskih apartmana na svetu

Centar ekstravagancije i raskoši dobro naplaćuje ono što pruža

Sultan-apartman u “Çiragan Palace”, Istanbul

Pravo oličenje svetske klase, luksuza, turske kulture i istorije. Veličanstven i raskošan, ovaj apartman se nalazi u palati iz 16. veka. U ovoj palati obitovali su poslednji osmanski sultani, odakle apartman i nosi naziv. Palata je pretvorena u hotel sa pet zvezdica koji je konstantno pun gostiju. Poseduje privatni brod i helikopter koji su na usluzi gostima hotela. U apartmanu ćete imati ličnog batlera, najrazličitija umetnička dela i najsofisticiraniji nameštaj. Ovo je zasigurno još jedan u nizu najluksuznijih apartmana, a taj luksuz košta 15,000 za noć.

Sultan Istanbul Osam najskupljih hotelskih apartmana na svetu

Povratak u doba Osmanlijskog carstva ima svoju cenu

Kraljevski apartman hotela “Four Seasons” u Parizu

Mislili ste da smo najskuplje hotelske apartmane već videli i da sledi nešto “pristupačnije”? Neće biti da je tako. Naime, za noć u ovom kraljevskom apartmanu platićete 24,550 dolara. Da, da, dobro ste pročitali. Za noć! Francuski antikviteti iz 19. veka čekaju vas baš tamo, iza vrata ovog apartmana. U celom hotelu postoje samo dva kraljevska apartmana. Pogled na statuu Tri Gracije s privatnog balkona, sauna, parno kupatilo, svugde je mermer, garderober i pune sobe ruža nežnoroze boje.

+êetiri Sezone Pariz Osam najskupljih hotelskih apartmana na svetu

Pariz je uvek bio grad koji je važio za jedan od najskupljih za život u Evropi. Tako je i s apartmanima

“Ritz Carlton” apartman, Tokio

I stigli smo do još jedne vrtoglavo velike sume od 26,000 po noći. Nadrealno, zar ne? Pogled na planinu Fudži, carske palate i Ropongi brda. Trista kvadratnih metara i krajnji luksuz je nešto što vas tamo zasigurno čeka. Lanene posteljine, kupatila i specijalni tuševi doneće vam najslađi mogući san. Iskreno, i ne naspavali se za ovu svotu novca.

Rik Karlton Tokijo Osam najskupljih hotelskih apartmana na svetu

Trista kvadratnih metara na noć u zamenu za 26,000 dolara

Kraljevska vila, “Grand Resort Lagonisi”, Atina

Ne, nije kraj nadmetanju u cenama po prenoćištu. 34,365 dolara. Privatna plaža, pesak kao od kašmira, hipnotišuće plavetnilo, povetarac i miris mora. Privatni brod čeka samo na vas. Želite privatni koncert najpoznatijih pijanista? Najmanji problem. Želite privatnog kuvara koji će vam ispuniti svaku moguću želju i spremiti sve što samo poželeti možete? Ni to ne predstavlja problem. Batler je već klasika. Da, jeste. Ali ovaj batler vam donosi telefon, dodaje peškir, ma, ako treba i čašu će vam držati da se ne mučite dok pijete viski, martini ili šampanjac.

Kraljevska vila Atina Osam najskupljih hotelskih apartmana na svetu

Grci znaju kako da pruže vrhunsko zadovoljstvo, ali i kako da ga naplate

Kraljevski penthaus apartman u hotelu “President Wilson”, Ženeva

Odmah da vam kažem, da vas ne držim u neizvesnosti – 65,000 dolara. Ovo je definitivno pobednik (bar bi trebalo da bude). Iskreno, za ovo nije previše. Pitam se, da li za sve one koji ostaju duže od nedelju dana postoji vlasnički list nekih nekretnina, kao poklon? Jer, u suprotnom, ne razumem čemu ovolika suma. Neprobojni prozori i vrata, 12 soba, fitnes centar, biblioteka, klavir, bilijar sala. Privatni lift koji vas vodi na mesto s kog vidite Monblan i Ženevska jezera. Svako ko ima toliko novca da sebi priušti ovaj luksuz, mogao bi pre da ga da u neke dobrotvorne svrhe, jer nedelja boravka u ovom hotelu može nahraniti svu gladnu decu neke omanje zemlje.

Kraljevski penthaus «eneva Osam najskupljih hotelskih apartmana na svetu

Cifra od 65,000 dolara za noć, od koje zaboli glava

Izvor fotografija: www.allwomenstalk.com


Sanja Bićanin, surovi realista na svoju štetu. Pristalica duboke iskrene ljubavi. Večiti tragač za istinom, uvek bez dlake na jeziku. Hedonista i cinik.

 

Comments