Koji neverovatan nemački grad posetiti – težak je izbor za bilo kog posetioca. Da li se zadržati na užurbanim centrima kao što su Berlin i Frankfurt ili se odlučiti za stari šarm gradova poput Hajdelberga? U svakom slučaju, Nemačka ima puno toga da ponudi i svaki od ovih gradova posetiocima nudi jedinstveno i nezaboravno iskustvo. Pogledajte ove neverovatne gradove Nemačke.

1 berlin Osam neverovatnih gradova Nemačke

Berlin

Berlin je destinacija koju morate posetiti i jedan od najneverovatnijih gradova Nemačke. Najveći je grad u Nemačkoj, takođe i njen glavni grad. Dok je moderan Berlin savremeni grad poznat po svojoj naprednoj kulturnoj sceni, on istovremeno ima i otrežnjujuću istoriju. Mesta kao što su East Side Gallery i Holocaust Memorial služe kao stalni podsetnik ratničke prošlosti. Berlin je prva velika stanica za posetioce.

2 munich Osam neverovatnih gradova Nemačke

Minhen

Minhen je glavni grad nemačke pokrajine Bavarija. Domaćin je čuvenog festivala “Oktobarfest”, koji ga čini popularnom destinacijom za putnike i ljubitelje piva širom sveta. Kada grad ne slavi “Oktobarfest”, Minhen je dom prvoklasnih muzeja, tradicionalne nemačke arhitekture i slikovitih pejzaža.

3 hamburg Osam neverovatnih gradova Nemačke

Hamburg

Hamburg je drugi najveći grad u Nemačkoj i u njemu se nalazi jedna od najvećih luka u Nemačkoj. Grad ima dosta kanala i vodenih puteva, zbog čega je dobio nadimak “Severna Venecija”. Hamburg je takođe poznat po svom noćnom životu, sa preko 100 muzičkih prostora i klubova.

4 dresden Osam neverovatnih gradova Nemačke

Drezden

Grad Drezden se nalazi na idiličnoj lokaciji, duž živopisnih obala reke Elbe. Uprkos činjenici da je gotovo uništen u Drugom svetskom ratu, svi drezdenski simboli su reastaurirani do svog starog sjaja. Danas, grad Drezden je povratio svoju reputaciju kao grad od velikog kulturnog značaja.

 

5 cologne Osam neverovatnih gradova Nemačke

Keln

Keln je jedan od najstarijih nemačkih gradova, sa skoro 2000 godina istorije. Iako je poznat po svojoj bogatoj arhitektonskoj istoriji, grad takođe ima dinamičnu umetničku scenu. Grad je dom za više od 30 muzeja i na stotine galerija. Ljubitelji čokolade mogu doći u iskušenje da posete Muzej čokolade.

6 heidelberg Osam neverovatnih gradova Nemačke

Hajdelberg

Hajdelberg je jedan od najživopisnijih gradova Nemačke. Takođe je jedan od nekoliko gradova koji nisu uništeni u Drugom svetskom ratu. Grad ima mnogo istorijskih obeležja, kao što je najstariji univerzitet u Nemačkoj, i obiluje starim šarmom. Šetnja kroz uske ulice sa kamenom kaldrmom Starog grada je poput povratka u prošlost.

7 frankfurt Osam neverovatnih gradova Nemačke

Frankfurt

Grad Frankfurt je mešavina starog i novog. Svetlucavi oblakoderi su relativno nov dodatak 2000 godina starom pejzažu grada i sede pored tradicionalne gotičke arhitekture. Ima puno toga da se vidi i radi u Frankfurtu – možete posetiti jednu od mnogih galerija, potrošiti mnogo u jednoj og glavnih ulica za šoping, ili se uputiti u neki od mnogobrojnih klubova i restorana. Takođe, grad je domaćin mnogih festivala tokom godine.

8 stuttgart Osam neverovatnih gradova Nemačke

Štutgart

Dok neki veliki gradovi liče na betonsku džunglu, Štutgart obiluje zelenim prostorima, koje ga čine zgodnim za odvijanje festivala. Kulturni tipovi mogu da posete teatre i galerije, dok fanovi automobila mogu da plate posetu Mercedesovom muzeju. Grad Štutgart okružen je jednim od najvećih vinogradarskih regiona u Nemačkoj.

Ovo je nekoliko gradova koje možete posetiti u Nemačkoj. Da li ste ikada bili u Nemačkoj? Koji nemački grad biste najviše želeli da posetite?


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments