Masaža lica je idealan način da se opustite, razmazite sebe i priredite svojoj koži kraljevski tretman. Tretmani u salonima su skupi i retko ko od nas može da priušti sebi redovan odlazak na njih. Kroz nekoliko jednostavnih saveta predstavljamo vam najbolje trikove profesionalaca, kako da priredite sebi kvalitetnu masažu lica kod kuće…

slika15 Osam saveta kako da priredite sebi kvalitetan spa tretman lica kod kuće

Vreme je da pronađete vreme za sebe i svoju kožu

Nabavite potrebne kozmetičke proizvode

Ukoliko ste spremni da priredite sebi vrhunsku masažu lica kod kuće, prva stvar koju je potrebno da uradite jeste da pripremite sve što vam je potrebno. Nabavite kozmetičke proizvode i spa kreme kako bi doprineli stvaranju smirene i opuštajuće atmosfere i kako vam ništa ne bi nedostajalo tokom vremena koje ste konačno odvojili za sebe. Pripremite i neku opuštajuću muziku, mekani ogrtač, traku za kosu, omiljenu masku ili neku pravljenu od domaćih proizvoda kao i druge preparate za negu kože poput osvežavajuće vode u spreju sa krastavcem i voćem.

Imajte volju

Sledeći važan korak u pripremi spa tretmana kod kuće jeste da budete raspoložene i voljne da tretman učinite što kvalitetnijim. Kreirajte idealan umirujući prostor korišćenjem sveća ili mirišljavih aromaterapi štapića. Obucite ogrtač, stavite traku za kosu i poprskajte posteljinu mirisnim osveživačem kako biste se osećale što ugodnije i postigle pravi spa osećaj.

slika26 Osam saveta kako da priredite sebi kvalitetan spa tretman lica kod kuće

Čisto lice je obavezan početak tretmana

Očistite lice

Pre nego što započnete tretman, počnite sa pilingom ili čišćenjem lica ako imate šminku kako biste posle tretmana bile zadovoljne rezultatima. Koristite blage kreme ili ulja za čišćenje kako biste uklonile sve tragove šminke ili nečistoće. Ako je vaše lice čisto napravite sopstveni piling mešanjem šećera i maslinovog ulja i laganim pokretima istrljajte izumrle ćelije kože. Tako će vaše lice biti super čisto i spremno da upije sve dobre sastojke iz preparata koje korisite.

Naparite lice

Sledeći korak u vašem kućnom tretmanu jeste da naparite lice. Pošto nemate sve one složene parobrode koje banje imaju, možete napraviti sopstveni tretman pare sa eteričnim uljima. Kuvajte tri čaše vode u velikoj posudi i dodajte nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja u vodu. Zatim napravite šator pare postavljanjem peškira preko glave i uživajte u tretmanu pare oko deset minuta.

slika35 Osam saveta kako da priredite sebi kvalitetan spa tretman lica kod kuće

Para otvara pore i popravlja cirkulaciju, a takođe pomaže i kod problematičnog tena i akni

Primenite masku

Sada nežno uklonite peškirom višak vlage, a onda nanesite svoju omiljenu masku ili onu koju ste prethodno sami napravili. Uvek možete prstima naneti masku, ali je svakako poželjnije korišćenje profesionalnih četkica za nanošenje. To je sve što treba da znate o malim specijalnim detaljima, zar ne? Sada možete da legnete, zavalite se u udobnu stolicu i opustite!

Ne zaboravite oči

Ako želite da se i vaše oči opuste dok uživate u masaži, stavite na kapke kolutove krastavca, hladne kesice čaja ili masku u gelu na kapke. Korišćenje krastavaca je pogodno i za uklanjanje podočnjaka, ali spavanje sa krastavcima na očima može izazvati alergije, crvenilo i iritaciju suznog kanala. Nema razloga da i vaše oči ne uživaju i tretmanu. Možete i da pijuckate mineralnu vodu ili omiljeni napitak uživajući u opuštajućim mirisima i senzaciji.

slika46 Osam saveta kako da priredite sebi kvalitetan spa tretman lica kod kuće

Krastavac je u opuštanju i lečenju natečenih očiju mnogo bolji od svake kreme

Isperite

Možete da koristite topao, vlažan peškir da lagano uklonite masku ili je jednostavno isperete mlakom vodom nad lavaboom. Nežno trljajte masku toplom vodom kako ne biste iritirali kožu previše grubim pokretima ili korišćenjem previše tople vode.

Osvežite

Poslednji korak u vašem kućnom spa tretmanu jeste da osvežite kožu. Konačni koraci su podjednako važni kao i sam piling lica. Nanesite toner kako bi hidrirali kožu. Nakon toga nanesite serum po vašem izboru i kremu oko očiju. Na kraju, završite sa hidratantnim osveživačem nanoseći ga malim kružnim pokretima.

Dakle?

Kvalitetan spa tretman kod kuće je potpuno izvodljiv. Ne treba vam mnogo novca niti skupih proizvoda u stvaranju mirnog i opuštajućeg spa dana. Vaša koža će sigurno ceniti vašu pažnju, i uvek ćete se lepo oduševiti. Lako je, priznaćete. Vredi pokušati.


Danica Svorcan je bloger, modni ilustrator i večiti optimista koji sreću traži samo u osmehu, pogledu i rečima. Voli život, ljude, snove, nadanja i navike. Od problema se brani samo osmehom jer veruje da samo tako i porazi postaju pobede. Veruje u slučajnost, ali isto tako veruje i da je život najbolji režiser. Životni moto: “Kada je život lep i onaj glasić vam kaže, ovo ne može dugo da traje, recite sebi, možda će biti jos bolje!”

Comments