Održan je Oscar nominees luncheon 2024. – jedinstveni događaj na kojem se, pred dodelu Oskara, okupljaju nominovani umetnici. Ručak je ove godine okupio mnoštvo poznatih ličnosti, filmskih stvaralaca i fanova u kultnom hotelu Beverly Hilton u Los Anđelesu.

Evo nekih od ključnih zapažanja sa događaja.

Oscar nominees luncheon 2024: Šta smo sve videli?

Najveća zvezda dana bio je simpatični psić iz filma Anatomy of the Fall. Mesi, pas koji tumači Snupa u filmu Justine Triet, ukrao je srca skoro svakog od prisutnih nominovanih. Od Ryana Goslinga i Americe Ferrere do muzičke senzacije Bilie Eilish, činilo se da su svi očarani psom.

Predsednica AMPAS-a Janet Yang izašla je na scenu i zamolila buduće pobednike da im govori pri prihvatanju Oskara traju kratko (manje od 45 sekundi). Ona se duhovito osvrnula na sažet govor Javiera Bardema nakon što je osvojio Oskara za film No Country For Old Man 2007. godine, koji je trajao samo 37 sekundi.

Filmsko remek-delo Christophera Nolana ukralo je srca mnogih, sa brojnim razgovorima među nominovanima koji su odražavali mišljenje da je ovo „Oppenheimerova godina“. Konačan broj Oskara koji će dobiti film ostaje da se vidi, ali se dominacija na ceremoniji čini neizbežnom.

Svi okupljeni na ovom događaju su pozirali za grupnu fotografiju, koja je okupila najveće filmske zvezde i stvaraoce današnjice.

A evo i šta su najveće zvezde nosile.

Emma Stone se pojavila u smoking odelu Louis Vuitton, pošto je ambasadorka francuske modne kuće.

Margot Robbie je nastavila svoj niz Barbie autfita, u Chanel kostimu iz 1994. godine.

Billie Eilish je pozirala sa svojim bratom, a nosila je autfit u grandpacore stilu.

Emily Blunt se pojavila u ljubičastom Zimmerman setu.

Cillian Murphy je nosio braon odelo, dopunjeno jednostavnom belom košuljom.

America Ferrera je nosila jedan od najboljih autfita do sada – haljina u boji lavande joj je sjajno pristajala, posebno uz čupavu Kate Spade torbicu.

Ryan Gosling je takođe odabrao nijansu lavande, a nosio je Gucci odelo.

Pročitajte i ovo: Kompletna lista dobitnika Emmy nagrade: Koja TV ostvarenja su se istakla na 75. manifestaciji?

Naslovna fotografija: instagram.com/emmagemstone

Božica Luković

Comments