Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

1/3

Istočnjačka duhovna praksa pored ostalog poznaje i vežbanje osećanja koja izazivaju stanja koja podstiču samospoznaju, otpuštaju kočnice i osnažuju naše kapacitete za ispunjen i zdrav život. Evo nekih osećanja koja treba da praktikujemo i načina na koji to možemo da činimo.

Osećanje radosti (smeh, humor, sarkazam)

Kad smo radosni, smejemo se i osmehujemo, a ta energija je blagotvorna za naše duševno stanje i fizičko zdravlje. Smeh i radost smanjuju napetost, rasplinjavaju ljutnju, razgone strah i depresiju, a na fizičkom nivou aktiviraju abdominalne mišiće i masirajući ih iznutra, podstiču probavu. Energija radosti je spontano prisutna kod dece, koja se često i rado smeju i osećaju radost bez nekih posebnih razloga. Sa godinama, ova sposobnost se gubi i sve ređe osećamo ničim izazvanu radost i spontanu potrebu da se smejemo.

Da bismo što češće osećali radost, treba da naučimo da volimo život i ljude, da se oslobodimo napetosti, da vodimo računa o zdravlju i da uvek budemo spremni da u nekoj situaciji pronađemo ono što je zabavno i smešno. Kako namerno praktikovati radost? Ovo nije lak zadatak – pokušajte sat vremena dnevno da funkcionišete u režimu humora i smeha. Um će vas sabotirati i stalno pokušavati da vas vrati na ozbiljne i mračne misli, jer je egu potrebna njegova hrana i kontrola – on stalno očekuje neke prepreke, pretnju i nepravdu. Namerno praktikovanje “neozbiljnosti” donosi suočavanje sa najdubljim brigama i žudnjama.

Editors choice