Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

1/3

Istočnjačka duhovna praksa pored ostalog poznaje i vežbanje osećanja koja izazivaju stanja koja podstiču samospoznaju, otpuštaju kočnice i osnažuju naše kapacitete za ispunjen i zdrav život. Evo nekih osećanja koja treba da praktikujemo i načina na koji to možemo da činimo.

Osećanje radosti (smeh, humor, sarkazam)

Kad smo radosni, smejemo se i osmehujemo, a ta energija je blagotvorna za naše duševno stanje i fizičko zdravlje. Smeh i radost smanjuju napetost, rasplinjavaju ljutnju, razgone strah i depresiju, a na fizičkom nivou aktiviraju abdominalne mišiće i masirajući ih iznutra, podstiču probavu. Energija radosti je spontano prisutna kod dece, koja se često i rado smeju i osećaju radost bez nekih posebnih razloga. Sa godinama, ova sposobnost se gubi i sve ređe osećamo ničim izazvanu radost i spontanu potrebu da se smejemo.

Da bismo što češće osećali radost, treba da naučimo da volimo život i ljude, da se oslobodimo napetosti, da vodimo računa o zdravlju i da uvek budemo spremni da u nekoj situaciji pronađemo ono što je zabavno i smešno. Kako namerno praktikovati radost? Ovo nije lak zadatak – pokušajte sat vremena dnevno da funkcionišete u režimu humora i smeha. Um će vas sabotirati i stalno pokušavati da vas vrati na ozbiljne i mračne misli, jer je egu potrebna njegova hrana i kontrola – on stalno očekuje neke prepreke, pretnju i nepravdu. Namerno praktikovanje “neozbiljnosti” donosi suočavanje sa najdubljim brigama i žudnjama.

Editors choice