Znamo, mnoge žene odlaze u suzama iz frizerskog salona nakon što im je frizer skratio santimetar više kose nego što su zamislile (koji se čak ni ne primećuje i svakako je oštećen), jer sada imaju “prekratku” kosu – ali ako niste jedna od tih žena, imamo trendy predloge za vas! Oni zahtevaju malo rizika i hrabrosti, ali rezultat se definivno isplati na kraju. Ono što vam mi predlažemo, odnosno ne samo mi već i svetski trendovi i poznati frizeri, je da se ošišate na shag, ili mullet kratku frizuru, koja je napravila veoma iznenadni comeback i postala izuzetno popularna, iako smo mislili da se nikada neće vratiti iz davnih osamdesetih godina u kojima je nastala. Ovu frizuru primetićete na poznatoj muzičarki Miley Cyrus, kao i na glumici koju znamo kao Tokyo iz serije “Money Heist” – Úrsuli Corberó. Evo nekoliko načina na koje ovog proleća možete nositi kratku kosu, ukoliko ste dovoljno hrabri!

Platinastoplava shag frizura

Go big or go home – kaže ova frizura svojim izgledom! Ako ste već odlučili da se ošišate, preporučujemo vam i da napravite radikalnu promenu u boji kose, i ukoliko ste po prirodi tamnokosi, ofarbate se ni manje ni više u platinastoplavu. Znamo, ovo će oštetiti vašu kosu, ali dobro je poznata činjenica da kratka kosa brzo izraste, te vam se kosa za čas može oporaviti, a imaćete i zanimljiv prošarani period onda kada počne da vam se prikazuje i izrastak.

“Porasla” kratka kosa

Ako želite da se ošišate, ali se brinete kako će vam kosa kasnije izgledati kada je budete puštali, možda je idealno rešenje da se odmah ošišate na savršenu “poraslu kratku” frizuru. U suštini, ovo je frizura kakva je među muškarcima i poznatim glumcima bila popularna u ranim devedesetim godinama, a sigurno ste je zapamtili po glumcu Riveru Phoenixu ili muzičaru Kurtu Cobainu.

Veoma čupava shag frizura

Još jedan način da nosite shag frizuru je da ona bude veoma neuredna i takoreći uvek čupava, što ne samo da će izgledati urbano, već će biti i izuzetno lako za stilizovanje. Preporučujemo ovaj tip frizure onima koji imaju oštriju kosu izražene teksture, koja će podržati messy izgled, mada se u njemu mogu oprobati i oni pripadnici klana ravne kose. Ipak, oni će morate malo više da se posvete stilizovanju i oprobaju u korišćenju pene ili gela za kosu, spreja za volumen i laka.

Comments