Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

Kako se “radi” ljubav prema sebi u 2020?

Sa liste (neispunjenih) odluka: 5 saveta kako da uspešno dođeš do željene figure

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Leto je. Paklene vrućine svuda oko nas. Idealno je za obilazak mora, opuštanje, plaže, i uživanje u morskim čarima. Možda bismo mogli da obiđemo i neko ostrvo. Šta kažete? Slažete se? Onda danas idemo na najčudnije ostrvo naše planete.

Na ovom krajnje interesantnom ostrvu možete naići na veoma neobičnu floru i faunu kojih nema nigde više u svetu. Toliko je različito da izgleda kao da i nije sa ove planete. Ostrvo se nalazi u Indijskom okeanu, 250 km od Somalije i 350 km od Jemena. Ima 40,000 stanovnika, a nema nijedan hotel niti restoran. Na ovom ostrvu postoji samo jedan put i on je sagrađen pre dve godine. Naziv ostrva je Sokotra (Socotra Island).

Socotra Island Ostrvo blaženstva

Klima je oštra, topla i suva, a ipak neverovatno bogatstvo biljnog sveta tamo postoji. Ostrvo ima široku peščanu plažu dugačku sedam kilometara sa krečnjačkim pećinama i špiljama u zaleđini, i planinama sa do 1,525 metara nadmorske visine.

Ime ostrva Sokotra izvedeno je iz sanskrita i znači ostrvo blaženstva. Ostrvo je proglašeno svetskom baštinom i zaštićeno je od strane UNESCO-a. Obilazak neće biti tako jednostavan jer se najčešće ide pešice, ali ćete zato uživati u miru i prirodi daleko od gužve i vreve savremenog načina života, a pejzaž i neobično drveće i rastinje će vas sigurno ostaviti bez daha kao i gradovi-utvrđenja. Pođimo!

Izvor fotografija: unsplash.com


Ivana Aćimić je arhitekta, zaljubljenik u modu i putovanja, kao i dobre knjige, muziku i filmove. Veliki je fan španske kulture i mode. Uvek se vodi rečenicom kreatora Yves Saint Laurent-a “Fashion fades, style is eternal”. Propagira male stvari koje život čine lepšim. Autorka je bloga Street Art_Life Style_Fashion and Co.

Editors choice