The First Wives Club

Ako pakao nije ništa u poređenju sa povređenom ženom, šta mislite kakav je kada se poredi sa 3 povređene žene? Ova evergrin komedija sa 3 dobitnice Oskara u glavnim ulovama nasmejaće vas do suza, ali ova vrsta humora je bliža onom prefinjenijem britanskom humoru, nego prostom američkom kao što je u filmu John Tucker Must Die. Godinama su bile žene iz senki uspešnih muževa, a posle decenija ljubavi i podrške – ostavljene su zbog mlađih žena. One onda smišljaju plan kako da udare svoje bivše muževe tamo gde ih najviše boli, po novčaniku. Osveta nikada nije bila toliko slatka, a ni zabavna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by My Valuxe (@myvaluxe)

Kill Bill

Ultimativni film o osveti je definitivno Kill Bill (Prvi i drugi deo naravno). Beatrik Kiddo iliti “Mlada” je plaćeni ubica koju je izdao Odred za ubistva smrtonosnih zmija predvođen njenim bivšim šefom Billom. Oni su upali na njeno venčanje i ubili sve ljude, misleći da su ubili i nju. Ipak, mlada se budi četiri godine kasnije i kreće u potragu za osvetom. Ona neće odustati dok ne ubije sve članove Odreda, ostavljajući Billa za kraj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kill Bill (@killbill.movie)

Gone Girl

Jedan od najbolje ocenjenih trilera u poslednjih 10 godina je film “Gone Girl” u čijim glavnim ulogama možemo da vidimo Rosamund Pike i Bena Afflecka. Na pragu svoje pete godišnjice braka, Nick Dunne prijavljuje policiji da je njegova supruga Amy nestala. Pod pritiskom policije i rastućom medijskom pažnjom, Nickov portret savršenog muža počinje da se ruši. Ubrzo zbog njegovih laži, obmana i neobičnog ponašanja svi postavljaju isto pitanje: Da li je Nick Dunne ubio svoju ženu?

Tamara Mladenović

Naslovna fotografija:instagram.com/dizifilmoneri75/

Comments