Često pravimo grešku koristeći iste kreme i preparate za negu lica i tela tokom čitvave godine, ali u hladnim danima naša koža je izložena stresu i negu treba prilagoditi vremenskim uslovima. A to nisu samo spoljašnji uslovi – hladan vetar i niska temperatura – već i uslovi u zagrejanim prostorijama u kojima boravimo. Sve to dodatno isušuje kožu, pa su nam zimi usne često ispucale, koža se peruta i pecka, a lice nam crveni i neprijatno se zateže. Osnovno pravilo je dobro hidriranje.

Koža lica

Koristite vitaminske kreme i serume koji sadrže biljna ulja, da bi hidrirali kožu lica. Ukoliko su vam leti prijali penasti ili tečni preparati za umivanje i skidanje šminke, sada pređite na mleko za čišćenje lica, koje istovremeno neguje i hidrira kožu. Kad koristite serum, nanesite ga pre hidratantne kreme, jer on prodire u dublje slojeve kože i time omgoćava bolji efekat kreme, koju nanosite nakon upijanja seruma. Nastojte da ne pregrevate prostoriju u kojoj boravite, a možete nabaviti i neki ovlaživač vazduha, to će prijati koži vašeg lica. Takođe je preporučljivo da radite gimnastiku za lice i da prilikom utrljavanja kreme lice nežno izmasirate.

Koža oko očiju

Posebno tanka i osetljiva, koža oko očiju zahteva posebnu negu, naročito zimi. Promena temperature, odnosno, hladnoća napolju i toplota unutra, pojačaće simtome umora i starenja kože oko očiju, zato za negu koristite kreme koje sadrže biljne ekstrakte, alge i kofein. Osim što pružaju negu, ove kreme ublažavaju podočnjake i otekline.

suva koza Otkrivamo ti kako da PRAVILNO neguješ kožu u hladnim danima
Comments