Meditiranje je veština koja se uči i potrebno je vreme da se savlada. Oni koji se bave jogom praktikuju meditiranje na pasivan ili aktivan način kroz yoga flow. Međutim, meditacija ne bi trebalo da se vezuje isključivo za jogu. Svako ko želi da svoj organizam opusti i da primiri misli, makar i na nekoliko minuta, trebalo bi da počne sa praktikovanjem meditacije.

Ono što muči one koji počnu da praktikuju meditiranje, jeste – da li postoji neki raspored meditiranja, ili idealno vreme u toku dana? Da li bi trebalo da meditiramo na kraju dana kako bismo se opustili pre spavanja, ili je ipak bolje da dan otpočnemo meditacijom? Sve to uglavnom zavisi od vašeg stila života. Da li želite da se nakon jutarnjeg treninga opustite i pripremite za ostatak dana, ili ipak volite da posle posla posetite teretanu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Wellness Lifestyle + Creative (@mikiash)

Svi smo već čuli za mindfulness i iako reč ne umemo već godinama adekvatno da prevedemo na srpski jezik, znamo šta ona predstavlja. Joga i periodi provedeni uz meditaciju uglavnom se opisuju kao mindful momenti. Upravo taj osećaj kompletnog mira u organizmu je ono što će vam joga, ali i meditacija, doneti. Zato predlažemo meditaciju pre početka dana, pošto se po jutru dan poznaje. Ako u dan ušetate bistrijeg uma, garantovano će se tako i odvijati.

Znate da gotovo svi profesionalni sportisti govore o tome koliko im je bitno da se nakon trening opuste, da relaksiraju i um i mišiće. Mnogi to rade upravo meditacijom u toku koje se pripremaju za sledeće ciljeve koje žele da ostvare.

Tradicionalno vežbanje joge se smatra pripremom tela za meditaciju. Ukoliko se i sami bavite jogom, najbolje je da nakon vežbanja izaberete svoju pozu u kojoj ćete prikupiti mir i povratiti balans.

Comments