Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Kada je reč o tehnikama šminkanja, čini se da konturisanje nikada nije bilo popularnije. Najpre su ovaj trend, naravno, “započele” poznate dame (naročito Kim Kardašijan), ali onda smo ga malo po malo usvajale i mi. Naučivši prve korake u senčenju lica i otkrivši šta je zapravo hajlajter bile smo srećne kao mala deca, ali onda je sve počelo da se komplikuje! Te razne vrste konturisanja, te razne boje koje se koriste, četkice… Ko će sve to shvatiti i pohvatati?! I ček’, gde idu tamnije, a gde svetlije nijanse?!

U redu, ako ste zbunjene, nećemo vam više otežavati. Otkrivamo vam sve tajne konturisanja koje treba da znate, a čak vam ih ni Kim, “kraljica” konturisanja, neće reći.

Najpre, da krenemo redom. Nakon što ste očistile lice, stavile podlogu i, generalno, pripremile lice za šminkanje, fokusiramo se na krajeve obrva. Iznad i ispod njih nanesite malo svetlijeg korektora koji će vam “otvoriti” pogled i licu dati savršen sjaj.

16 Otkrivamo vam TAJNE konturisanja koje vam čak ni Kim Kardašijan neće reći

Zatim, jagodice. Takođe svetliju nijansu korektora nanesite duž jagodica i na slepoočnice. Na taj način ćete istaći crte lica.

2 Otkrivamo vam TAJNE konturisanja koje vam čak ni Kim Kardašijan neće reći

Kao na slici, korektor nanesite i iznad obrva, na podočnjake, oko nosa i na bradu. Sve istaknutije tačke na licu treba istaći upravo na ovaj način, a osim korektora možete koristiti i taj čuveni hajlajter.

31 Otkrivamo vam TAJNE konturisanja koje vam čak ni Kim Kardašijan neće reći

Verovale ili ne, i očni kapci se takođe konturišu i to uz pomoć senke koja je nekoliko nijansi tamnija od vaše boje kože. Nanesite senku tanjom četkicom, kao na slici, i uz pomoć ovih “veštačkih” senki dobićete lepši i istaknutiji pogled i krupnije oči.

4 Otkrivamo vam TAJNE konturisanja koje vam čak ni Kim Kardašijan neće reći

Editors choice