U susret novoj sezoni jesen/zima sa svih strana do nas dolaze brojni trendovi koji se apsolutno moraju ispoštovati ako želimo da budemo IN. Međutim, u toj trci za fashion & beauty aktuelnostima uvek nam se desi da zaboravimo ono najvažnije – trendove koji nikada ne prolaze! Jedan od njih je definitivno lepa i negovana koža, a ako malo bolje proučiš koje nam to “novine” donosi beauty svet, shvatićeš da je besprekoran ten visoko na listi prioriteta. Uz to, sigurno i sama znaš – bez blistavog tena, nema ni dobrog makeup-a!

OK. Znaš da je savršena koža tvoj “must have” broj jedan ne samo u ovoj sezoni već i u svakoj sledećoj, ali kako da postigneš blistav ten kada je tvoja koža suva, iritirana i definitivno dehidrirana?! Ovde nastupa jedan od naših najomiljenijih beauty trendova – termalna voda!

Zašto je termalna voda dobra za tvoju kožu?

Termalna voda se obavezno mora naći u tvojoj svakodnevnoj beauty rutini jer će za tvoju kožu učiniti čuda i zaista ne preterujemo kada ovo kažemo! Termalna voda štiti kožu, umiruje je, obnavlja, omekšava, puna je antioksidanata zbog čega će tvoja koža biti božanstveno negovana i hidrirana. Dakle, termalna voda je spas za tvoju dehidriranu kožu!

Ali, zašto je tvoja koža dehidrirana?

Ipak, da bi znala kako da pristupiš nezi svoje dehidrirane kože, najpre moraš da znaš šta je uzrok tome. Kao što i sama pretpostavljaš, tvoja koža može biti dehidrirana zbog genetike (na primer, osobe sa svetlijim tenom češće imaju suvu kožu nego osobe sa tamnijim tenom), zbog hormonalnih promena (adolescencija, menopauza, trudnoća), starosti, stresa (!), načina na koji se hraniš (uz to, alkohol je veliki “no-no”), izloženosti štetnim uticajima sredine (duvanski dim, štetni UV zraci), a zanimljivo je da si za dehidrataciju kože ponekad sama kriva i to kada previše često čistiš kožu agresivnim “čistačima” pa je na taj način isušiš ili kada je tretiraš dugim i toplim kupkama što u njoj takođe “ubija” prirodnu vlažnost. Ipak, nemoj biti šokirana – termalna voda pomaže u svakom od ovih slučajeva!

Otkrivamo Zašto je termalna voda dobra za tvoju kožu Da li znaš zašto je termalna voda savršen beauty alat za tvoju kožu?
Comments