Mnogi mogu da potvrde da je trenirati veoma teško i da morate imati radnu naviku i prihvatiti brojna odricanja.

Jutarnji treninzi teško padaju svakome, ali morate znati da su koristi od vežbanja višestruke i ne tiču se samo fizičkog izgleda, već omogućavaju boljitak kad je u pitanju vaša koža. Svi svetski poznati treneri smatraju da će se kvalitet vaše kože poboljšati ukoliko ste aktivni.

151 Otkrovenje meseca: Vežbanje je dobro i za vašu kožu, ne samo za telo

Nova istraživanja su se fokusirala na otkrivanje informacija o tome koliko način života može uticati na kvalitet kože.

Rezultati su vam već unapred jasni i verovatno pretpostavljate da su fizički aktivne osobe privrženije zdravom načinu života, pravilnoj ishrani, a onda to povlači za sobom i negovanu kožu. Ispostavilo se da povolina  žena koje vežbaju od ukupnog broja ispitanika, zna da to ima uticaj na izgled njihove kože.

Postoji jaka veza između fizičkog blagostanja i zdravlja kože. Vežbanje povećava protok krvi i pomaže vam da izbacite toksine iz organizma. Osim toga, vežbanje ima povoljan uticaj na oslobađanje od stresa i samim tim čini da izgledate lepše.

429 Otkrovenje meseca: Vežbanje je dobro i za vašu kožu, ne samo za telo

Većina žena kategorički odbija da poseti teretanu, jer misli da je ona izvor prljavštvine i znoja, ali one ne znaju da ako treniraš podjednako vodiš računa o higijeni. Prljavštvine ima svuda i na svakom mestu i nije nužno povezana sa odlaskom u teretanu.

Izvor fotografija: homeworkoutexercises.com

Violeta Stojanović

Comments