Učenje deteta o vrednosti novca nije nimalo lak zadatak, a u tome je najvažnija uloga roditelja! Zato vam predstavljamo siguran i lak način da svojim tinejdžerima pružite vredne lekcije za budućnost – i ujedno obezbedite limitiran džeparac za pravilno raspolaganje novcem!

4 2 2 Digitalni džeparac: Inovativna metoda upravljanja novcem za tinejdžere

I dok roditelji veoma često žele da njihova deca budu potpuno bezbrižna, istina je da finansijsko samopouzdanje i veštine upravljanja budžetom predstavljaju vrlo važan korak za obezbeđivanje srećne budućnosti. Zato je važno da mlade na vreme naučite kako da upravljaju novcem i pripremite ih za sve predstojeće izazove. Što pre krenete sa važnim lekcijama – deca će dobiti jasniji uvid u vrednost novca, i naučiti koliko stvari koštaju, zašto ih mogu ili ne mogu priuštiti. Znaće kako da uštede novac i da razmisle šta je vredno kupovine. 

U periodu odrastanja, posebno između 11 i 18 godina, mladi počinju da budu znatno nezavisniji i imaju veće želje i potrebe, te bi upravo tada trebalo da im pružite šansu da pokažu svoju samostalnost i odgovornost, posebno kada je u pitanju kupovina. Jedan od trenutno najpopularnijih metoda za formiranje dobrih navika upravljanja novcem predstavlja digitalni džeparac!

Zahvaljujući OTP banci, roditelji su dobili jedinstvenu priliku da svojim tinejdžerima obezbede korišćenje beskontaktne debitne kartice! OTP mladima omogućava sigurno plaćanje, a roditeljima transparentno praćenje troškova i podešavanje limita dnevne potrošnje.

Postavljanje limita na kartici 

Inovativna OTP Mastercard Junior kartica je namenjena mladima starosti od 11 do 18 godina i potpuno je bezbedna za korišćenje svakog dana u prodavnici ili odlasku na sok sa drugarima, dok roditelji imaju mogućnost da na jednostavan način prate i kontrolišu potrošnju! Dovoljno je da u m-bank aplikaciji podese dnevni limit, i dete će moći da raspolaže iznosom koji je unapred definisan i stvar je dogovora u porodici. 

Limit po Junior kartici je postavljen na 3.000 RSD po svim kanalima (ATM, POS, ON-LINE), a roditelj može na dnevnom nivou da poveća limit preko mobilne aplikacije na maksimalno 100.000 RSD. Povećan limit se u roku od 24č vraća na početni limit od 3.000 RSD. Ukoliko roditelj/zakonski zastupnik smanji limit za korišćenje na manji iznos od 3.000 RSD, taj iznos će ostati za dalje kao početni dok ga roditelj ne promeni. Ukoliko želi, roditelj može i da ukine limit po određenim kanalima, na primer, ostavi limit za ATM i POS, a ukine limit samo za ON-line plaćanja.

2  Digitalni džeparac: Inovativna metoda upravljanja novcem za tinejdžere

Uvid u sva plaćanja uz OTP Mastercard Junior karticu 

Svaki roditelj može da kontroliše trošenje novca i da prati novčane tokove. Nakon svakog plaćanja, roditelj ima uvid u plaćanja putem m-bank aplikacije i validira transakciju. Takođe, roditelj može i da se registruje na SMS servis (registracijom svog mobilnog broja) i dobija poruke nakon izvršenog plaćanja.

Zahvaljujući jednostavnom povezivanju Junior kartice sa mobilnim, dete može plaćati i telefonom.

Potpuna bezbednost uz OTP Mastercard Junior karticu

Vlasnik, odnosno, korisnik osnovne kartice, ne može biti maloletnik, već isključivo roditelj ili zakonski zastupnik koji ima ili će otvoriti paket u OTP banci. 

Važno je napomenuti da dete nema uvid u stanje roditelja po računima i da ne može sa junior karticom na blagajnama OTP banke da podigne sredstva, već isključivo na bankomatu.

Postupak otvaranja kartice

Postupak otvaranja Junior kartice je veoma jednostavan. Sve što je potrebno je da roditelj ili zakonski zastupnik, koji je klijent OTP banke, podnese zahtev za Junior karticu prilaganjem izvoda iz knjige rođenih za maloletnike u bilo kojoj ekspozituri banke. Ako je reč o novom klijentu, prvo se generiše bilo koji postojeći paket iz ponude OTP banke za roditelja/zakonskog zastupnika standardnom procedurom, pa zatim se umatičava dete (koje ne mora da bude prisutno).

Ukoliko je vaše dete stariji maloletnik koji ima ličnu kartu kao identifikacioni dokument, umatičenje u sistem se vrši na osnovu važeće lične karte. Roditelj/zakonski zastupnik potpisuje umatičenje, kao i zahtev za izdavanje osnovne i dodatne kartice.

OTP Oglas 1200x628px 3 Digitalni džeparac: Inovativna metoda upravljanja novcem za tinejdžere

“Digitalni džeparac” kao najvažniji korak za formiranje dobrih navika

“Digitalni džeparac” pomaže tinejdžerima da nauče veštine koje su im potrebne za upravljanje novcem u današnjem svetu i da bolje razumeju kako odluke o kupovini direktno utiču na štednju i stanje novca na računu! Upravo zato, Junior kartica predstavlja savršen način da bez papirnih novčanica u rukama, naučite svoje dete da na koristan način troši novčana sredstva, koje ste isključivo vi izdvojili na računu.

Uz OTP beskontaktnu karticu, sa limitiranim iznosom novca za potrošnju, vaše dete će dobiti priliku da raspolaže finansijama u krajnje bezbednom okruženju i uz roditeljski nadzor. Samim tim, sasvim sigurno će steći finansijsko samopouzdanje i formirati dobre navike koje su mu neophodne u svetu odraslih!

Više informacija o OTP Mastercard Junior kartici možete saznati na Instagram i Facebook stranicama.

Comments