Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Peti internacionalni festival kratkog igranog filma Bašta fest počeo je sinoć u Bajinoj Bašti, a do 8. jula okuplja najzanimljivije mlade glumce, filmske reditelje i muzičare.

Otvaranje Bašta festa e1530869415497 Otvoren peti Bašta fest!

Bašta fest, internacionalni festival kratkog igranog filma, počeo je sinoć pod otvorenim nebom u Bajinoj Bašti. Ovaj festival je fokusiran na filmove sa autentičnim glumačkim ostvarenjima u kojima se vidi i oseća saradnja između reditelja i glumca. Od izuzetnog je značaja za decentralizaciju kulture, s obzirom na to da je usmerio raznolik filmski, muzički, prateći i edukativni program na Zlatiborski okrug u kom je Bajina Bašta smeštena. Najveći uspeh festivala jeste činjenica da je tokom protekle tri godine postao uzbudljiva tačka sretanja na mapama studenata i mladih filmskih profesionalaca iz regiona, ali i čitavog sveta.

Otvaranje Bašta festa  e1530869390141 Otvoren peti Bašta fest!

U čast otvaranja festivala – organizatori i publika priredili su spektakularan vatromet, jedan od simbola Bašta festa. Osnivač festivala Jovan Jelisavčić se, zajedno sa Majom Šušom – umetničkom direktorokom festival, zahvalio svima koji su omogućili da se Bašta fest održi – sponzorima, volonterima, saradnicima i prijateljima. Nakon toga se publici obratio glumac Slaven Došlo u ulozi prevodioca, kao i glumac Branislav Lečić koji je festivalu pružio podršku. Festival je tradicionalno proglasila otvorenim mlada nada domaće glumačke scene, a ove godine bio je to glumac Milan Marić.

Milan Marić otvara festival e1530869452677 Otvoren peti Bašta fest! Branislav Lečić e1530869489418 Otvoren peti Bašta fest! Nikola Ljuca e1530869535934 Otvoren peti Bašta fest!

Festival je otvorio film “Krila i stvari” Jelene Gavrilović i Stefana Đorđevića, a nakon toga započeo je takmičarski program.

Posle projekcija publika se preselila na podijum koji se nalazio nedaleko od bine, u parku “Borići”. Prve večeri festivala nastupala je Bojana Vunturišević, a nakon nje, muziku je puštao MKDSL.

Bašta fest traje do 8. jula, a u narednim danima, u okviru takmičarkog programa, biće prikazan pregršt kratkih igranih filmova. Festival će zatvoriti film “Banditi u potrazi za mamom” Koste Ristića, koji je dobio mnoštvo priznanja na ovogodišnjem FEST-u.

Bojana Vunturišević e1530869564135 Otvoren peti Bašta fest!

Više o festivalu možete naći na našem zvaničnom sajtu www.bastafest.com, a na Instagramu i Facebooku možete pratiti svakodnevna dešavanja!

Zlatna šišarka nagrada  e1530869632551 Otvoren peti Bašta fest!

Editors choice