Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Otvoren Virtuelni muzej Mihajla Pupina

Otvoren Virtuelni muzej Mihajla Pupina

Obrazovno-istraživačko društvo Mihajlo Pupin, uz podršku Srpske akademije nauka i umetnosti i kompanije Telekom Srbija, premijerno je predstavilo Virtuelni muzej Mihajla Pupina u Galeriji nauke i tehnike SANU u Beogradu. Pored upoznavanja sa važnim i široj javnosti nedovoljno poznatim informacijama o Mihajlu Pupinu, Virtuelni muzej donosi i potpuno nov način predstavljanja naučne i kulturne baštine. Ulaskom u digitalno doba, omogućen je i pristup muzejima putem interneta, koji ni na koji način ne umanjuje pravi doživljaj posete muzeju.

Projektom Virtuelni muzej Mihajla Pupina odaje se počast brilijantnom naučniku, pronalazaču, profesoru, počasnom doktoru 18 univerziteta, dobitniku mnogih naučnih nagrada i medalja, počasnom konzulu Srbije u SAD. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa životnom pričom srpskog velikana kroz deset celina: putovanje kroz Idvor, Ameriku, profesorski rad i priznanja, tajmlajn, autobiografiju, naučni rad, nacionalno-političke doprinose, legat u Narodnom muzeju, legat u Univerzitetskoj biblioteci, kao i dobročinstva.

Prisutne je na otvaranju muzeja pozdravila autorka projekta Aleksandra Ninković Tešić, potpredsednica obrazovno-istraživačkog društva Mihajlo Pupin. “Ovaj projekat predstavlja važan doprinos srpskoj kulturi i istoriji nauke, zbog čega je i dobio podršku SANU i Telekoma. Kada probate da na jednom mestu sakupite raznoliko i bogato nasleđe susrećete se sa nekoliko velikih izazova. Prvi je što su njegovi mnogobrojni doprinosi toliko raznovrsni, obuhvataju ne samo širok geografski prostor, već s velikim uspehom ulaze u različite, nimalo srodne oblasti. Drugi izazov predstavljaju zaborav i nebriga u koju su utonuli mnogi važni podaci do kojih se teško dolazi. Ova postavka pravljena je s ciljem da otvori što više velikih tema koje nosi Pupinovo nasleđe, da vas pozove na dalje istraživanje i da doprinese poštovanju koje naše društvo treba da ima kada se spomene ime Mihajlo Idvorski Pupin.” – izjavila je Ninković Tešić.

Aleksandra Ninkovic Tesic autorka projekta i akademik Zoran Petrović direktor Galerije nauke i tehnike Otvoren Virtuelni muzej Mihajla Pupina

Aleksandra Ninković-Tešić, autorka projekta i akademik Zoran Petrović, direktor Galerije nauke i tehnike

Na značaj Mihajla Pupina, čiji su doprinosi menjali sliku nauke prve polovine 20. veka, ukazao je i direktor Galerije nauke i tehnike akademik Zoran Petrović, koji je istakao i važnost pronalaženja načina da se njegovo nasleđe promoviše.

Posetiocima se takođe obratila i Marija Bošković, direktorka PR sektora kompanije Telekom Srbija: “Mihajlo Pupin je svojim pronalascima ostvario veliki pomak, između ostalog, u razvoju telefonije, i mi u kompaniji Telekom Srbija ponosni smo što nam se ukazala prilika da učestvujemo u takvom projektu i pomognemo da se održi i veliča uspomena na izvanrednog naučnika kakav je bio Mihajlo Pupin. Ono što možemo da obećamo jeste da ćemo nastaviti da ulažemo maksimalan trud da inovacijama pomeramo granice na polju telekomunikacija, baš kao što je to činio Pupin, kako bismo svojim korisnicima obezbedili usluge najvišeg kvaliteta.”

Marija Boskovic direktorka sektora za PR Telekoma Srbija Otvoren Virtuelni muzej Mihajla Pupina

Marija Bošković, direktorka sektora za PR Telekoma Srbija

Osim ogromnog doprinosa koji je dao nauci, Mihajlo Pupin je, prema rečima Lajona Felsa (Lyon Fels) u “Washington Post”-u, bio jedna od najšarmantnijih i najljubaznijih ličnosti 20. veka, dok je njegova životna priča uzbudljiva koliko i njegova naučna otkrića. Zbog toga će, sasvim sigurno, obilazak Virtuelnog muzeja Mihajla Pupina svakom posetiocu biti novo, zanimljivo i veoma poučno iskustvo.

Virtuelni muzej Mihajla Pupina možete posetiti na adresi: www.mihajlopupin.rs .

Editors choice