Najveći regionalni skup industrije komunikacija, 7. po redu “Weekend Media Festival”, otvoren je u Rovinju. Pod pokroviteljstvom “Adris grupe”, u prostorijama stare “Tvornice duhana” u sledeća dva dana održaće se pedesetak predavanja, panela, prezentacija i radionica.

weekend media festival 2 Otvoren Weekend Media Festival u Rovinju

Festival će večeras i službeno biti otvoren žurkom pod nazivom “Tvornica plesa” u “Pepermint klubu” u kome će posetioci imati prilike da uživaju u zvucima muzike stranih i regionalnih poznatih didžejeva.

Konferencijski program počinje sutra u 10 sati, panel raspravom o finansiranju startapa i predavanjem Skota Morisona, jednog od vodećih britanskih marketinških stručnjaka. Slede, između ostalog, paneli o restrukturiranju hrvatskog biznisa o čemu će raspravljati čelni ljudi najvećih hrvatskih kompanija Davor Tomašković, predsednik Uprave “HT-a”, Sanel Volarić, predsednik Uprave “Croatia osiguranja”, Darko Knez, predsednik Uprave “Konzuma” i Jurica Novak, partner iz konsultantske kompanije “McKinsey&Company”, te predavanje Dejana Verčiča, koji će govoriti o „smrti odnosa s javnošću“.

weekend media festival 1 Otvoren Weekend Media Festival u Rovinju

Revija reklamnih agencija “BalCannes” predstaviće 25 najboljih projekata godine u regiji, od ukupno prijavljenih 147 projekata, što je rekordan broj. Zemlja partner 7. po redu “Weekend Media Festivala” je Slovenija, pa muzički program u petak pripada žurci „Moj očka ma DJ’čka dva“, iza kojeg stoje slovenački didžejevi  JAMirko & K’Pow. Za uvod će se pobrinuti novosadske “The Frajle“, sve popularnije u Hrvatskoj.

Interesovanje za ovogodišnji “Weekend” nadmašuje prethodne godine, pa su smeštajni kapaciteti u Rovinju gotovo u potpunosti popunjeni. Na festivalu se očekuje više od 4000 učesnika, među kojima preko 500 akreditovanih novinara, više od 130 predavača, panelista i voditelja radionica, te više od 300 studenata iz cele regije.

Comments