Gala koncertom Orkestra Škole za muzičke talente iz Ćuprije sa solistom Draganom Đorđevićem Suzukijem na violončelu, u subotu 14. jula otvorena je deveta Ariljska letnja muzička manifestacija – ARLEMM 2018.

Dragan Djordjevic Suzuki violoncelista e1531813590503 Otvorena deveta Ariljska letnja muzička manifestacija ARLEMM 2018

Prvo veče pred publikom u Arilju nastupio je i Marko Luis, koji je dodatno doprineo atmosferi svojim džez nastupom, a otvorena je i izložba fotografija koja od početka juna obilazi Srbiju, autorke Dragane Selaković.

Marko Luis na otvaranju Arlemma 2018 e1531813549969 Otvorena deveta Ariljska letnja muzička manifestacija ARLEMM 2018

Drugo veče Arlemma obeležili su umetnici Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov bend. Koncert je održan u neposrednoj blizini crkve Sv. Ahilije, građevini iz trinaestog veka, u amfiteatru, prostoru u kome se prirodno širi i proizvodi eho i sceni daje posebnu akustiku.

Foto Emil Vas 4 e1531813613889 Otvorena deveta Ariljska letnja muzička manifestacija ARLEMM 2018

Svi koji nisu mogli da budu u Arilju, pratili su celovečernji prenos koncerata uživo zahvaljujući Telenor 4G mreži na njihovom YouTube kanalu.

Arilje će u naredne dve nedelje biti prestonica kulturnih dešavanja, okupljajući vrhunske predavače, izvođače iz zemlje i inostranstva, a pored muzičke nastave, deca i mladi ljubitelji umetnosti će imati mogućnost da pohađaju razne radionice, stariju publiku očekuju duhovne večeri i veče beseda sa Matijom Bećkovićem, organizovaće se i plesne radionice, turistički obilazak znamenitosti grada Arilja, a poslednjih dana Arlemm-a nastupiće Neverne bebe, YU Grupa i još mnogi drugi.

Ulicama Arilja će se i ove godine kretati brojni mladi umetnici iz Nemačke, Rusije, Belgije, Austrije, Slovenije, Amerike, Hrvatske, Bosne i Hercegovine. Sa najtalentovanijim mladim polaznicima iz zemlje i inostranstva radiće vrhunski predavači i profesori violine, violončela, klavira, viole, kontrabasa, duhovnog pojanja, flaute, solo pevanja i gitare.

Više o programu i izvođačima saznajte ovde.

Predstavnici Arlemma i Telenora e1531813657875 Otvorena deveta Ariljska letnja muzička manifestacija ARLEMM 2018

ARLEMM 2018 se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i kompanija Extreme intimo i Telenora.

Budite deo umetnosti i uživajte u umetničkom stvaralaštvu manifestacije ARLEMM 2018!

Comments