Na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu otvorena je izložba najboljih studentskih radova prijavljenih na konkurs za idejno rešenje vinarije i destilerije, koja će biti izgrađena u kompleksu kompanije “Nelt” u Dobanovcima. Konkurs je raspisan u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom i trajao je od 5. aprila do 1. juna, a prijavljen je ukupno 21 rad.

Stručni žiri koji su činili Vasilije Milunović, profesor Arhitektonskog fakulteta; mr Aleksandar Videnović, docent Arhitektonskog fakulteta; Marko Milanković, menadžer za odnose s javnošću kompanije “Nelt”; Milorad Cilić, autor TH projekta i poznati arhitekta Goran Vojvodić proglasio je tri prvoplasirana rada od kojih će, nakon dopune, biti proglašeno pobedničko rešenje po kom će projekat biti realizovan. Tri rada koja su ušla u uži izbor imaju prednosti u odnosu na konkurentska rešenja, a predlog stručnog žirija je da budu nagrađena jednako vrednom nagradom i da nakon unapređenja konkretnih primedbi bude odabran najkvalitetniji projekat za realizaciju. Ključni kriterijumi za ocenjivanje radova bili su arhitektonsko urbanističko rešenje, uklopljenost urbanističkog rešenja u postojeće okruženje, ispunjenost prostornih i funkcionalnih zahteva i racionalnost i ekonomičnost rešenja u celini.

Marko Milankovic sa clanovima zirija Otvorena izložba radova studenata arhitekture

Marko Milanković sa članovima žirija

“Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo u godini kada obeležavamo 20 godina poslovanja talentovanim akademcima pružili priliku da iskažu svoja znanja i veštine stečene u fakultetskim klupama. Pored toga što će tri najbolja rada biti novčano nagrađena i što je izložba njihovih radova najavljena u katalogu Beogradske nedelje dizajna, pobednik konkursa će imati jedinstvenu priliku da objekat vinarije i destilerije bude izveden prema njegovom projektu. Verujemo da takva mogućnost za svakog mladog arhitektu na početku karijere predstavlja veliku profesionalnu satisfakciju i podsticaj za dalja profesionalna usavršavanja”, istakao je Marko Milanković, menadžer za odnose sa javnošću kompanije “Nelt” na svečanom otvaranju izložbe.

Svi prijavljeni radovi ispunili su propozicije konkursa i biće izloženi u svečanoj sali Arhitektonskog fakulteta do zatvaranja izložbe 25. juna.

Comments