Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

U okviru izložbe “Osvežavanje memorije – Ornamenti srpskih srednjovekovnih fresaka”, večeras je u galeriji “Žad” Muzeja primenjene umetnosti otvorena izložba studenata odseka Kostim Fakulteta primenjene umetnosti, pod nazivom “Refleksija memorije.

Izložba je nastala kao refleksija i odgovor na bogatu višedecenijski čuvanu građu o srpskoj srednjovekovnoj fresko umetnosti predstavljenu kroz ORNAMENT kao ključni nosilac simboličkog i dekorativnog obrasca primenjenog u kostimu.

Odsek Kostim se predstavio radovima iz oblasti scenskog i savremenog kostima inspirisanih ovom bogatom građom interpretiranom u savremenom duhu. Na izložbi su se našli scenski kostimi, kostimi instalacije i crteži inspirisani likom i delom mnogih srednjovekovnih heroina – Proklete Jerine, Olivere Lazarević, Jelene Anžujske, carice Jelene, dok su ornamenti sa srednjovekovnih odora dobili nova čitanja i primenu u modnom kostimu kroz različite kostimske elemenate i modne detalje. Na izložbi učestvuju studenti II, III i IV godine modula Scenski kostim i II i III godine modula Savremeno odevanje, kao i studenti mastera na modulu Scenski kostim FPU.

Drvoart radionica Otvorena izložba Refleksija memorije studenata FPU u okviru izložbe Osvežavanje memorije

Drvoart – radionica

Mentori: red. prof. Ljiljana Petrović, vanr. prof. Zora Popović, doc. Svetlana Cvijanović, doc. Maja Studen Petrović

Ovom prilikom otvorena je i izložba radova sa radionice “Ornament kroz prostor i vreme” – ornament na odeći, vladarskoj odeždi, nakitu, obući, pojasu i drvorezbariji. Učesnici ove radionice su bili učenici Dizajnerske škole, Škole za dizajn tekstila, Tehnoart, Drvoart, Škole za dizajn kože.

Izložba u galeriji “Žad” traje sve do 15. februara 2014.

Izložba srednjovekovnih ornamenata “Osvežavanje memorije”, autora Dušana Milovanovića, koja je od 6. novembra 2013. postavljena u Muzeju primenjene umetnosti, zbog izuzetno velikog interesovanja produžva se do 18. februara 2014. Ova izložba predstavlja redak umetnički projekat koji je uspeo da pomeri granice i približi srednjovekovnu umetnost različitim generacijama, te da kulturnu baštinu predstavi na jedan potpuno drugačiji način. Zahvaljujući podršci kompanija koje su i same lideri u inovacijama, koje vladaju više od 100 godina u svojim poljima i predstavljaju spoj tradicije i novog vremena, kao što su to Roche i Philips, ideja autora Dušana Milovanovića i Ivana Mangova da se stvori atraktivna, interaktivna audio-vizualna postavka sprovedena je u delo.

Radionica Škola za dizajn tekstila Otvorena izložba Refleksija memorije studenata FPU u okviru izložbe Osvežavanje memorije

Radionica – Škola za dizajn tekstila

Interesovanje za ovu izložbu je izuzetno veliko, i već je izvesno da će posle Beograda “Osvežavanje memorije” posetiti još nekoliko gradova, pre svega u regionu, a potom i u Evropi i svetu.

Aktivnosti vezane za izložbu možete pratiti i putem Facebook stranice: Osvežavanje memorije.

Editors choice