#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Otvorena izložba “Refleksija memorije” studenata FPU u okviru izložbe “Osvežavanje memorije”

Otvorena izložba “Refleksija memorije” studenata FPU u okviru izložbe “Osvežavanje memorije”

U okviru izložbe “Osvežavanje memorije – Ornamenti srpskih srednjovekovnih fresaka”, večeras je u galeriji “Žad” Muzeja primenjene umetnosti otvorena izložba studenata odseka Kostim Fakulteta primenjene umetnosti, pod nazivom “Refleksija memorije.

Izložba je nastala kao refleksija i odgovor na bogatu višedecenijski čuvanu građu o srpskoj srednjovekovnoj fresko umetnosti predstavljenu kroz ORNAMENT kao ključni nosilac simboličkog i dekorativnog obrasca primenjenog u kostimu.

Odsek Kostim se predstavio radovima iz oblasti scenskog i savremenog kostima inspirisanih ovom bogatom građom interpretiranom u savremenom duhu. Na izložbi su se našli scenski kostimi, kostimi instalacije i crteži inspirisani likom i delom mnogih srednjovekovnih heroina – Proklete Jerine, Olivere Lazarević, Jelene Anžujske, carice Jelene, dok su ornamenti sa srednjovekovnih odora dobili nova čitanja i primenu u modnom kostimu kroz različite kostimske elemenate i modne detalje. Na izložbi učestvuju studenti II, III i IV godine modula Scenski kostim i II i III godine modula Savremeno odevanje, kao i studenti mastera na modulu Scenski kostim FPU.

Drvoart radionica Otvorena izložba Refleksija memorije studenata FPU u okviru izložbe Osvežavanje memorije

Drvoart – radionica

Mentori: red. prof. Ljiljana Petrović, vanr. prof. Zora Popović, doc. Svetlana Cvijanović, doc. Maja Studen Petrović

Ovom prilikom otvorena je i izložba radova sa radionice “Ornament kroz prostor i vreme” – ornament na odeći, vladarskoj odeždi, nakitu, obući, pojasu i drvorezbariji. Učesnici ove radionice su bili učenici Dizajnerske škole, Škole za dizajn tekstila, Tehnoart, Drvoart, Škole za dizajn kože.

Izložba u galeriji “Žad” traje sve do 15. februara 2014.

Izložba srednjovekovnih ornamenata “Osvežavanje memorije”, autora Dušana Milovanovića, koja je od 6. novembra 2013. postavljena u Muzeju primenjene umetnosti, zbog izuzetno velikog interesovanja produžva se do 18. februara 2014. Ova izložba predstavlja redak umetnički projekat koji je uspeo da pomeri granice i približi srednjovekovnu umetnost različitim generacijama, te da kulturnu baštinu predstavi na jedan potpuno drugačiji način. Zahvaljujući podršci kompanija koje su i same lideri u inovacijama, koje vladaju više od 100 godina u svojim poljima i predstavljaju spoj tradicije i novog vremena, kao što su to Roche i Philips, ideja autora Dušana Milovanovića i Ivana Mangova da se stvori atraktivna, interaktivna audio-vizualna postavka sprovedena je u delo.

Radionica Škola za dizajn tekstila Otvorena izložba Refleksija memorije studenata FPU u okviru izložbe Osvežavanje memorije

Radionica – Škola za dizajn tekstila

Interesovanje za ovu izložbu je izuzetno veliko, i već je izvesno da će posle Beograda “Osvežavanje memorije” posetiti još nekoliko gradova, pre svega u regionu, a potom i u Evropi i svetu.

Aktivnosti vezane za izložbu možete pratiti i putem Facebook stranice: Osvežavanje memorije.

Editors choice