Draga Marijana,

Videla sam snimak Vašeg razgovora u nekom Exclusiv-u i, kako da kažem, presrećna sam što sam saznala da u našoj zemlji ima srećnih ljudi. Takođe sam do suza ganuta Vašom prirodnošću – uopšte ne delujete kao neka uobražena bogatašica, nego kao prava skromna i ljupka devojka iz naroda!

Mnogo se radujem što Vas toliki novac nije ni malo iskvario i što Vas uopšte ne dotiče tolika pakost usmerena na Vaš uspeh. Mogu samo da Vas mrze i ogovaraju kako ne znate imena tamo nekih glumaca i muzičara, šta Vas, da prostite, boli štikla (iz crno-bele kolekcije – jedva čekam!); Vi ste bili tamo i upoznali lično te ljude. Nadam se da su i oni svesni koliko su srećni što su upoznali Vas.

Molim Vas, ako upoznate Breda Tita, pozdravite ga, mislim da je mnogo sladak, a ona uobražena Angelija nije Vam ni prineti, da znate. Prava ste lutka i što je retkost da se sve spoji u jednoj ženi – pametni ste i maštoviti. Mnogo mi se sviđa ta ideja za crno-belu kolekciju, kako li se niko toga do sada nije setio?

Toliko jednostavno, a toliko govori o Vašoj kompleksnoj ličnosti, prosto da svako poželi da sa vama odigra partiju šaha! Ha ha ha, šalim se malo, ne zamerite mi, ali kako da kažem, mnogo ste slatki!

Čula sam i da ste dobra majka, neki pričaju kako ste obezbedili dete u inostranstvu? Svaka čast, mnogo sam srećna zbog Vas. Nije lako ženi da se sama probija kroz život, da bude dobra majka i da drži do sebe, kako da kažem, da bude lepa i uspešna i da predstavlja našu Crnu Goru pred svim tim strancima na jahtama.

Bog zna šta taj svet misli o nama, da smo bedni, zaostali, nekulturni, nemamo pojma šta je važno u životu i ne umemo da se ponašamo – e pa neka vide da i mi konja za trku imamo, samo napred Marijana, ne obraćajte pažnju na zle jezike i ne družite se s Nikim koji je ispod Vas.

Nikad nisam videla jednu tako opuštenu i neiskompleksiranu ženu! I to Vas, da znate, ismevaju samo frustrirane, da ne kažem nedojebane kučke, ljubomorne što ne mogu i one kao Vi, da budu poznate i glamurozne i da im se udvaraju bogataši (onakva gospoda, svaka čast!).

Doduše, ja nikad pre nisam čula za Vas, ali sad sam Vas zapamtila za ceo život i uvek ćete biti moj uzor i zvezda vodilja u svemu – što se tiče stila, neobaveznog narodskog načina govora (da Vas ceo svet razume) i nastupa na televiziji. Posebno mi se sviđa što ste velikodušni i nikome ne zavidite, sa svima delite svoju sreću i dobro raspoloženje. Ma kao lek na ranu ste, Marijana, kad Vam kažem!

Mogu da vam pljunu pod prozor ti što Vas mrze i svi što se pitaju u kojoj zemlji mi u stvari živimo (Crnoj Gori?). Kad nismo znali koliko nas divnih i srećnih ljudi okružuje, koji imaju sto puta više nego što Bog zapoveda! Pa red je da neko ima i da bude zadovoljan.

Jednom majka rađa Marijanu, građanku sveta i džep-seta.

I dozvolite mi draga Marijana, samo još jedno pitanje i prijateljski savet:

Kada će biti snimljen film po vašoj knjizi? Ne dajte da neka osrednja glumica igra glavnu ulogu, jer sigurno ni jedna nije dovoljno voluminizirana u supermarketu. Glavna glumica ste vi!

S poštovanjem, Vaša obožavateljka.


Aleksina Đorđević, matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Comments