Već na samom početku godine stvorila su se dva tabora, kada je izbor boja u pitanju. Dok jedni tvrde da će ove godine biti hit primarne boje u izraženijim verzijama, imamo i drugu stranu koja tvrdi suprotno. Naime, u ovu prvu grupu spada i Pantone boja godine, odnosno klasično plava i verovatno su se mnogi upravo zbog toga priklonili ovim bojama, pomislivši da ćemo se u ovoj godini okrenuti jednostavnosti i minimalizmu. U ovu grupu, na granici sa jednostavnošću, spadaju i boja mandarine kao i hot pink. Sa druge strane – nešto sasvim drugačije. Prigušene boje će biti zapravo pravi hit ove godine – tvrdi drugi tabor! To su one meke boje, koje su na granici sa nekom drugom bojom i boje za koje možda ne možete iz prve da pogodite o kojoj se tačno nijansi radi. I ne, ove godine neće biti hit prigušena bež, kao što si možda navikla, već će se kao kraljica stila izdvojiti – sage zelena, odnosno prigušeno zelena boja. 

Kakva je to boja pitaš se? To je ona boja koja tek postaje zelena, na granici između sive i zelene. 

Teško je opisati ovu boju i teško je pronaći odgovarajuću nijansu. Međutim, s obzirom na to da je ova boja jako nežna i pastelna može da odgovara svima. Poslovni stajlinzi uz ovu boju mogu da deluju i mnogo više kul nego inače. Elegancija dostiže jedan drugi nivo i čini da izgledate prilično stajliš, ali u isto vreme odmereno i onako kako zahtevaju poslovni standardi. Ovo je ona boja koja vas otvara i dopušta vam da budete nekako svoji na svome, posebno, ako ste ljubitelj zelene boje. Čak i ako niste ljubitelj zelene boje, ova boja je jedan od načina da je nosite, jer se ne ističe previše i prilično je svedena, a ipak efektna. 

I kada je ova boja u pitanju ne govorimo samo o garderobi, već i o svim aksesoarima. Na primer, sage zelene torbe i ogrlice izgledaju zaista magično. Burberry je na primer predstavio pravo malo savršenstvo oličeno u torbi ove boje. I čak, ova boja po nežnosti se opasno približava baby roze boji!

Međutim, nije sve u poslovnom i ozbiljnom stilu. Ova boja se vrlo lako nosi i kada su jednostavnije kombinacije u pitanju. Dok je još zima, treba pronalaziti toplije komade, džempere i jaknice u ovoj boji, a kada dođe proleće i leto – imaćemo mnogo više izbora za eksperimentisanje. Velike ogrlice, male torbe, top minđuše, sandale sa bezbroj kaiševa i sve u ovoj boji. Pravo savršenstvo!

Comments