U Velikoj dvorani zadužbine Ilije Kolarca Stefan Đoković je priredio veče uživanja za sve poštovaoce klasične muzike. Koncert na klaviru sa repertoarom Franca Lista bio je pravi uvod u praznične dane koji su pred nama.

Brojne poznate ličnosti prisustvovale su događaju, kako predstavnika diplomatskog kora tako i brojnih široj javnosti prepoznatljivih lica: Milka Forcan, Vesna Da Vinča, Nenad Knežević-Knez, Sreten Radović, Jelena Gajšek, Milutin Folić, Adriana Čortan, a Predrag Marković je nakon koncerta izjavio: “Pre 180 godina jedan čovek je prvi put izveo solistički klavirski koncert. Franc List, naravno. Ne znam kako su to doživeli oni koji su imali privilegiju da prisustvuju tom koncertu u Rimu 1839, ali su večeras na punom Kolarcu Listove “Godine hodočašća” svi doživeli kao praznik. Zahvaljujući Stefanu Đokoviću čoveku čiji raskošni talenti potvrđuju izreku da “Bog kada daruje, – ne škrtari”. Lakoća muziciranja, elegancija, nenametljiva virtuoznost i, u našem slučaju, osećaj da su ove “Godine hodočašća” i lični poklon veče uoči godišnjice”.

Stefan je nastup započeo obimnim i duboko misaonim ciklusom Godine Hodočašća br.1.

Uložena energija do posebnog izražaja dolazila je tokom virtuoznog dela Dolina Obermana inspirisanog rečima Lorda Bajrona. A za kraj, publika je uživala u virtuoznom bisu transkripcije horskog finala Verdijeve opere Don Karlo.

Energičnim izvođenjem, preciznim i tehnički zahtevnim deonicama, ali i emotivno nabijenim taktovima Đoković je oduševljavao publiku koja ga je aplauzima više puta vraćala na scenu.

MG 55841 1 e1577696373721 Ovacije u punom Kolarcu: publika uživala u koncertu Stefana Đokovića

Comments