Mislim da su farmerke omiljeni deo svačijeg garderobera, zar ne? “Brzinsko” spremanje za bilo gde skoro uvek uključuje farmerke, barem kada sam ja u pitanju. Kada imaš dobre farmerke ne moraš da brineš oko ostalih detalja, bela majica je dovoljna i imaš super univerzalan stajling za bilo gde, koji vrlo lako, sa vrlo malo truda možeš da nadogradiš sunčanim naočarama, upadljivim nakitom, kaišem ili xl torbom, u zavisnosti od toga gde si krenula. Čak iako ih ne nosiš stalno, sigurno imaš barem jedan par koji obožavaš. Od 60-ih godina prošlog veka one su bile naš modni oslonac na koga smo uvek računale, bilo da se radi o biskopskim noćima, izlasku u grad ili romantičnim večerama. Dobar komad farmerki ima veliki uticaj na celokupni outfit, ali ipak dozvoljava drugim ključnim komadima tvog stajlinga da zasijaju. Ako inače provodiš manje vremena u farmerkama, nego u bilo čemu drugom, zapitaćeš se zašto bi se uopšte zamarala potragom za farmerkama, kada su i razne verzije helanki i trenerki super. Istina je da ako se fokusiraš na odabir adekvatnih farmerki za sebe, želećeš da ih nosiš stalno, samo treba da naučiš šta je za tebe pravi kroj i prava boja. Za mene su to high waisted skinny jeans u klasično plavoj nijansi.

Ono što će te posebno iznenadi, ako si, a iako nisi fan farmerki, je da je ovaj trend prognoziran za leto, koje je već iza ćoška, daleko udobniji nego što možeš da očekuješ. Izgleda da su dizajneri naslutili da će nam posle višemesečnog nošenja trenerki zaista biti teško da se uvučemo u uske farmerke (koje su nam verovatno sada male). Ono što će nas ove letnje sezone čekati u prodavnicama su pretežno farmerke sa ravnim nogavicama, a pored njih, najpopularniji model biće mnogima omiljeni boyfriend jeans.

Dizajneri na S/S 2020 predvideli su da će ovaj trend biti ogroman i da će se mnogi vrlo rado povinovati. Od brenda Balenciaga, Celine pa do brenda Gucci, farmerke sa širokim nogavicama, ravnog kroja, bile su apsolutno svuda. Ovaj trend nas je zaista sve obradovao, a tome svedoči što su ih influenserke za vreme Nedelje mode takođe nosile sa ushićenjem.

Što se boja tiče, nećemo se zaustaviti na klasično plavoj, jer je raspon boja i mogućnosti nepregledan: od svetlo plavih, do tamnih indigo plavih, sivih ili crnih, sigurno ćeš pronaći neke koje će ti zagolicati maštu. U ovim farmerkama ne samo da ćeš moći da ideš na kafu, šetnju ili večeru, već su toliko udobne i komforne da ćeš u njima gledati čak i TV iz svoje sofe.  Ovaj trend odgovaraće svakome, stoga ćeš sigurno naći neke za sebe, bez obzira na tvoju visinu i građu, što je možda glavna prednost ovog trenda i razlog njegove ekspanzije. U nastavku pogledaj neke od ravno sečenih farmerki sa širokim nogavicama, koje su više baggy, ali i one koje malo više naglašavaju siluetu.

Naslovna fotografija: instagram.com/pernilleteisbaek/

Miona

Comments