Za proleće/leto 2016. godine, nomadska ruta naše savremene modne sanjare vodi u potragu za SCOTCH&SODA BLAUW Svetim gralom. Inspirisani korenima Burning Man festivala, šarenim slikama Salvation planina i Pop Art ere, ove sezone je sve u voćnoj zabavi i srećnim vibracijama. Kao i uvek, ovaj holandski luxury casual brend ih je pomešao sa daškom indigo voodoo-a.

PART 1 – BLAUW NOMADS

Naša priča počinje u korenu Burning Man festivala. Blauw nomade pratimo preko prerije kao i njihovu klasičnu denim odeću usput prilagođenu novim okolnostima. Boje su tretirane tzv. pustinjskim efektima – izbledeli pink pastel, plave i zelene nijanse sa crno-belim ivicama. Rese se vraćaju u različitim tehnikama i stilovima. Pripadnica blauw plemena se odeva slojevima meke trikotaže i svilenkastih komada; velike lepršave siluete su potrebne za dane provedene pod jakim suncem. Sitnice pronađene u pesku su oživele u bakarnim metalnim detaljima, a umetnička dela u liniji majica. Stapanjem u stenoviti pejzaž, pranja su suva i krojevi iscepani posle dana provedenih u pesku, ali je pogled na modne okolnosti i dalje veseo i romantičan. Svetlo izbeljivanje je ključ linija “Blanco Love ‘i’ Shashiko Dream”.

SS16 LOOKBOOK+ IMAGES LOGO A4 AMSTERDAMS BLAUW WOMEN 2 Ove sezone je sve u voćnoj zabavi i srećnim vibracijama SS16 LOOKBOOK+ IMAGES LOGO A4 AMSTERDAMS BLAUW WOMEN 4 Ove sezone je sve u voćnoj zabavi i srećnim vibracijama SS16 LOOKBOOK+ IMAGES LOGO A4 AMSTERDAMS BLAUW WOMEN 7 Ove sezone je sve u voćnoj zabavi i srećnim vibracijama SS16 LOOKBOOK+ IMAGES LOGO A4 AMSTERDAMS BLAUW WOMEN 10 Ove sezone je sve u voćnoj zabavi i srećnim vibracijama

PART 2 – VOODOO FRUIT

Naši “Sunshine Kolekcionari” stižu u zemlju Voodoo voća. San ljubitelja denima je pretočen u uvrnutu mešavinu Tokija, Burning Mana i pariskog stila. Inspiracija dolazi iz psihodeličnih slika Salvation planine, dok ženske uticaje preuzmaju iz doba Pop Arta. Paletu čine boje sveže banane, maline, limuna i vudu zelene u sudaru sa raznim nijansama plave. Očekujte da pronađete voćne printove i boje u suptilnim prugama i ženskim detaljima. Ova sezona je super voćna: lišće banane i print višnje na pantalonama i topovima. Favoriti dizajnera? Lice Pop arta i banana smile printovi. Vezene, štampane, utkane i pomešane u različitim razmerama, tačke I tufne su šarene ili tonirane, čak se pretapaju u vesele voćke. Siluete i detalji stvaraju work-wear osećaj sa vrcavim i sportskim, pop art akcentima. Pranja odražavaju letnje pustinjsko sanjarenje. Savršeno letnje pranje “Voodoo Blauw” i ekstremno visoki /niski struk u “Hipnotic Bay” su favoriti. Tajne srećne poruke se pojavljuju na El Capitan “Sunshine Collectors ‘, signature komadu kolekcije.

SS16 LOOKBOOK+ IMAGES LOGO A4 AMSTERDAMS BLAUW WOMEN 11 Ove sezone je sve u voćnoj zabavi i srećnim vibracijama SS16 LOOKBOOK+ IMAGES LOGO A4 AMSTERDAMS BLAUW WOMEN MEN 1 Ove sezone je sve u voćnoj zabavi i srećnim vibracijama SS16 LOOKBOOK+ IMAGES LOGO A4 AMSTERDAMS BLAUW WOMEN MEN 3 Ove sezone je sve u voćnoj zabavi i srećnim vibracijama SS16 LOOKBOOK+ IMAGES LOGO A4 AMSTERDAMS BLAUW WOMEN MEN 4 Ove sezone je sve u voćnoj zabavi i srećnim vibracijama SS16 LOOKBOOK+ IMAGES LOGO A4 AMSTERDAMS BLAUW WOMEN MEN 5 Ove sezone je sve u voćnoj zabavi i srećnim vibracijama

Kolekciju proleće/leto 2016. možete kupiti u prodavnici SCOTCH&SODA u Beogradu – Kralja Milana 3, kao i multibrand radnjama FASHION&FRIENDS u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

 

Comments