Osim toga, pokušajte da izbegavate i kupanje u “javnim” vodama poput reka, jezera i bazena kako biste izbegle moguće infekcije. Verujte, ovde zaista ima istine, naročito ukoliko imate osetljivu kožu.

Izbegavajte piling. Voskom uklanjate površinski sloj “mrtve” kože tako da joj dodatno “mučenje” zaista nije potrebno. Dakle, svaka vrsta pilinga je nepotrebna.

Izbegavajte saune. Kada se pore zbog pare otvore, to olakšava dlaci da počne da raste i brže će izbiti na površinu. A to ne želite jer – samo što ste se izdepilirale! Osim toga, čak i ako je neka dlačica samo delimično iščupana, ne želite da se baš toliko vidi nakon izležavanja u sauni.

Nemojte ići u solarijum ili koristiti sprejeve ili kreme za samopotamnjivanje. Solarijum se podrazumeva jer kao i u slučaju sunčanja – ne želite da osetljivu kožu izlažete jakim zracima koji je mogu još više oštetiti, a kada je reč o samopotamnjivanju, ni ove hemikalije nisu baš pravi izbor za vašu već tretiranu kožu. Osim toga, svi losioni koji imaju dodatne boje i mirise mogu loše uticati na vašu osetljivu kožu sklonu iritacijama.

koza1 Ove stvari ne smete raditi NAKON depilacije
Comments