Odela osvajaju street modu i nije ni čudo zašto. Odelo koje vam je za dva broja veće, ako se dobro iskombinuje, izgledaće šik, a opet opušteno. No, treba biti pažljiv i pronaći granicu, da vas odelo ne proguta, a da opet bude oversized – najteže je pronaći tu meru.

Nama se sasvim dopada ideja da pantalone zamene farmerice, ali da se nose baš kao farmerice. Dakle, to su pantalone ukombinovane sa patikama, majicama. Opet ćete izgledati da imate daleko više stila nego kao kad biste nosili samo farmerice, majicu i patike. A ako se na sve to doda oversized sako, vaša kombinacija će biti na sasvim drugom nivou stila.

Ovako nešto je već nosilo mnogo žena koje diktiraju stil, među njima su Hailey Bieber, Rosie Huntington-Whiteley, Tracee Ellis Ross, Ashley Graham i Emily Ratajkowski. Na njihovim Instagram profilima možete pronaći primere kako se pravilno kombinuje odelo i kakva odela treba da izaberete.

Stilisti preporučuju da, kada se odlučite na veliko odelo, nosite bar nešto usko, što će pokazivati vašu figuru, to može biti crop top, obična, uska majičica, nikako široka košulja, jer ako je na vama sve široko, to definitivno neće dobro izgledati. Uvek je pravilo da kada nosite nešto široko, da je tu i nešto što je usko, čisto da bi čitava kombinacija bila izbalansirana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @myforteisfashion

Pored toga što je veoma važno da izaberete pravu veličinu kada birate odelo, od velike je važnosti i da birate prave materijale, one koji vam prijaju kada direktno dodiruju vašu kožu. Takođe, birajte odela koja odgovaraju vašoj građi. Ako imate uzak struk i široke kukove, najviše bi vam odgovarale pantalone sa visokim strukom koje će istaći vašu figuru peščanog sata.

Ukoliko, pak, niste tako građeni, vama će najbolje stajati pantalone sa superširokim nogavicama, koje će izbalansirati gornji deo tela sa donjim. Verovali ili ne, biranje pravog oversized odela će i te kako isticati sve vrline vašeg tela, a pokriće ono što i sami želite da sakrijete.

Ono što će dodati na tom nonšalantnom looku jeste ako uzmete pantalone koje su toliko velike da morate da zavrnete farmerice, to će predobro izgledati sa patikama za trčanje, a još bolje sa starkama.

Zamislite ovako: ako obučete odelo koje vam je taman, izgledaćete kao da ste pošli na poslovni sastanak. Izgledaćete previše utegnuto i zaglađeno. Sa druge strane, ako obučete odelo koje vam je veliko, bićete šik bez truda i u ovakvoj kombinaciji ćete moći da prošetate psa, odete do kafića, odete na poslovni sastanak, pa čak i u izlazak ako ispod uzmete majicu sa šljokicama, naravno.

Sa druge strane, ako želite da postignete sportski izgled, dovoljno je da obučete teksas jaknu, široke pantalone, majicu i patike. Jednostavno, kada obučete široke pantalone sve će stajati i sve će izgledati neobično.

A za elegantnu kombinaciju je dovoljno samo da obučete pantalone, sako, bluzicu po želji, elegantnu torbicu i štikle – ništa vam više ne treba i bez truda ćete izgledati savršeno. Imaćete stil prave Francuskinje i biće vam potrebna samo kafa i kroasan i eto nove fotografije za vaš Instagram feed.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Susana Pinheiro (@susanapinh)

Naslovna fotografija: instagram.com/myforteisfashion

Jovana Petković

Comments