Modni trendovi za predstojeću prolećnu sezonu nam se polako “otkrivaju” – a među njima izdvaja se jedan, koji nas veoma raduje. U pitanju je nošenje oversized sakoa, u različitim prilikama i na različite načine, i iskreno, u potpunosti poržavamo #powermomet koji nam ovaj trend sa sobom donosi. Sako je odevni komad koji vezujemo za profesionalnost, posao, ozbiljnost i moć, a to su sve atributi koje bismo volele da vežemo za sebe – što je možda razlog zbog kog nam se ovaj trend toliko dopada. Primena oversized sakoa u ženskoj modi pojavila se u periodu 80-ih godina, međutim, oni se nisu tu zadržali naročito dugo, te smo željno iščekivali njihov povratak. Ako i vas ovaj trend inspiriše koliko i nas, i planirate da ga primenite tokom proleća – evo nekoliko načina na koje možete nositi sakoe ovog proleća, i nekoliko različitih modela među kojima možete odabrati svoj favorit.

Pastelni sako sa duplim kopčanjem

Nežni, pastelni i svetli tonovi doživeće svoj comeback u martu, a sakoi više neće biti rezervisani isključivo za tamnije tonove sive, teget ili crne. Zato, odvažite se i pokažite svoju profesionalnu, ali i poletnu energiju time što ćete ovog proleća nositi sako u nekoj od pastelnih boja, a preporučujemo da on ima istaknute revere i duplo kopčanje. Oversized sako odlično će izgledati uz kontrastnu, mini torbu, koja naravno ne mora biti baš ova iz priloga – koju je kreirao Jacquemus i koja je “zaludela” ceo modni svet.

Nebo-plavi sako uz svetlu odevnu kombinaciju

Još jedna svetla nijansa koju ćemo viđati na proleće je nebo-plava, te naravno nebo-plavi sako apsolutno dolazi u obzir. Ova boja odlično će stajati plavušama, a daje pravo osveženje tmurnim stajlinzima koje uglavnom vezujemo za zimski period. Plavi sako možete nositi uz top u istoj boji, bele pantalone i takođe plavi aksesoar u vidu torbe – koja doduše može biti u intenzivnije plavoj nijansi.

(Eko) kožni sako

Ukoliko uživate u više edgy stilu, koji je malo više urban i buntovan – kožni sako je pravi izbor za vas. Kožni sako možete nositi i umesto jakne u onim toplijim prolećnim danima, a on se savršeno uklapa uz onu klasičnu, belu majicu i retro, duboke pantalone. Naravno, dodatak dobre kožne torbe i čizama na celokupan stajling nije na odmet, a nećete pogrešiti ni sa efektnim naočarima za sunce!

Comments