Prethodna godina donela nam je niz promena na svim poljima, a jedna od industrija koje su prošle kroz najveću promenu defintivno jeste modna industrija. Pitanja održivih materijala, etičkih radnih uslova i hiperprodukcije kolekcija bile su u fokusu ove godine, a svoje mesto na svetskoj sceni dobili su i brojni mali, nezavisni brendovi koji se ranije nisu mogli izboriti za svoje parče slave. Tokom ove godine istakao se niz novih brendova čije su kreacije postale apsolutni hit među modnim znalcima i koji će zasigurno obeležiti 2021. godinu u modi.

Brother Vellies

Osnovan pre 7 godina u Njujorku od strane Aurore James, ovaj održivi i etički brend aksesoara nastao je kao težnja da se afrička kultura i oblici koji vladaju u njoj očuvaju u svom originalnom obliku. Umetnica koristi materijale od veganske kože i ručno izrezbarenog drveta, a svi komadi kreirani su u malim radionicama u Maroku i Meksiku, od strane ljudi koji se već decenijama bave ovim poslom. Brother Vellies je brend poznat po svojim drvenim klompama i torbama sa imitacijom krokodilske kože, a ovi aksesoari savršeno će podići svaku kombinaciju. Prodaja ovog brenda porasla je za 23% tokom ove godine, a ove originalne kreacije imali smo prilike da vidimo i na brojnim poznatim ličnostima.

Chopova Lowena

Emma Chopova i Laura Lowen upoznale su se tokom studiranja na univerzitetu Central Saint Martins, a zbližila ih je ljubav prema ručno pravljenim i second hand komadima. Tradicionalni patchwork komadi u njihovim kolekcijama dobijaju grunge duh i kombinuju se sa kožnim kaiševima i komadima sa istaknutim nitnama. Njihova midi suknja ukrašena zihernadlama najprodavaniji je komad ove godine, a imali smo prilike da je vidimo na Madonni i Harry Stylesu.

Comments